Факультет суспільних наук УжНУ вшанував пам'ять УПА (ФОТО)

16 жовтня в УжНУ на факультеті суспільних наук відбулася конференція на тему «Українська повстанська армія: реальність боротьби». Тут продемонстрували книги із бібліотеки УжНУ, котрі містили інформацію про українську повстанську армію. Студенти мали можливість ознайомитися із виданнями, оглянути тематичні стенди та передивитись фрагменти фільму «Тріумф великого блефу» із циклу «Собор на крові» у фойє головного корпусу університету.

Конференцію, приурочену до 70-річчю створення УПА, відкрив декан ФСН, кандидат політичних наук, доцент Юрій Олександрович Остапець: « Приємно, що ви не забуваєте про українську історію, що тут є патріотично налаштовані студенти».

Прозвучала повстанська пісня у виконанні студента історичного факультету УжНУ Максима Молнара «Там під львівським замком». На конференції були представлені виступи студентів третього курсу ФСН: «Створення і значення УПА» Станіслава Данко, «Командування та відзнаки» Миколи Микулянича, «Організаційна структура» Романа Кополовця, «Озброєння та господарське постачання» Марії Германович, «Бойова тактика» Крістіни Червеняк та «Пропаганда преси» Галини Фенинець.

Під час конференції презентувався відеоряд, де були архівні фото та документи Української повстанської армії. Своїми враженнями поділився доцент кафедри політології ФСН Мар’ян Юрійович Токар: «Цими днями уся Україна відзначає сімдесятиріччя із дня створення української повстанської армії. Факультет суспільних наук спільно з науковою бібліотекою УжНУ та історичним факультетом долучаються також до цього свята, яке ми відзначаємо, не дивлячись на різні погляди і думки. Це був факт легендарного виступу українців на захист своєї самостійності, незалежності. Вони боролися лише за щастя і добробут рідної землі. Ідея, наслідком якої є становлення незалежності 1991 року, в тому числі є заслугою цих хлопців, які в умовах окупації відстоювали національну ідею».

 

 

 

 

 


Марія Чаварга, студентка відділення журналістики УжНУ

Фото Миколи Прохорова

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.