В Ужгороді «аскали» музиканти з Грузії (ФОТО)

«Аскати» (від англ. "ask") в термінології вуличних музик означає «грати на вулиці», і сьогодні в Ужгороді в центрі міста, на Корзо «аскали» грузинські музиканти Сергій та Алекс, даруючи перехожим пісні гуртів «Кіно», «Doors» та інших відомих груп.Самі з Тбілісі, Сергій та Алекс (повне імя – Олександр, як уточнив хлопець при розмові з кореспондентом) вже четвертий місяць подорожують світом. Вже об’їхали Європу, пересікли Україну зі сходу на захід, і тепер прямують на Кавказ.

 

«Приїхали сьогодні вночі, от вирішили трохи сьогодні пограти, завтра погуляємо містом і поїдемо далі», – розповів Сергій. За час мандрівки Україною музики вже встигли побувати близько у 30 містах, і кажуть, що в західних областях на них «реагують дуже гарно, а от ближче до сходу, в Києві навіть, перехожі так не зустрічають».

 

Вуличні виступи для хлопців – поєднання «приємного з корисним»: «ми так збираємо гроші, за які потім харчуємось і влаштовуємось на нічліг. Граємо переважно рок-н-рол 60-70х років, реґґі, російський рок. Подорожуємо автостопом, коли ж є достатньо грошей, купуємо квитки на поїзд. З собою маємо намет і спальники, інколи «вписуємось» на ніч у друзів», – розповів Сергій.

 

І Сергій, і Алекс мають музичну освіту, Сергій навіть закінчив музичну джаз-академію в Тбілісі. На батьківщині у хлопця залишився музичний гурт «Shadow’s eye», який навесні приїде з музичним турне в Україну. «У березні у нас турне містами України, маємо охопити близько 15 міст. Граємо музику у стилі нью-ейдж-грандж», – розповів Сергій. При цьому уточнив, що Ужгород також є в списку міст, в які має завітати «Shadow’s eye», щоправда, коли точно музиканти приїдуть в місто з виступом – поки, каже, невідомо.

 

 

 

 

Автор:Тетяна Кашуба

Джерело:zakarpattya.net.ua

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.