Річки Закарпаття зарибили струмковою фореллю

30 жовтня в річки Тиса та Ріка біля с. Крива Хустського району вселено 2 234 екз. струмкової форелі. Середня вага екзепляра становила 12 грам.
Дані роботи з відтворення здійснювались за рахунок компенсаційних коштів підприємства, яке здійснює роботи на землях водного фонду. 
Зариблювати водойми цінними представниками іхтіофауни необхідно для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водоймах.
Роботи із вселення проводились відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання та за участі Комісії, до якої долучились представники територіальних органів Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції.
Прохолодні, чисті та прозорі річки Закарпаття є найоптимальнішим місцем для розведення саме струмкової форелі. Закарпаття, де майже 9,5 тис. річок та потічків загальною довжиною близько 20 тис. кілометрів, — один із найбагатших за видовою чисельністю водних біоресурсів регіон країни.
‼️Нагадуємо, що з  1 вересня по 31 грудня 2023 року лов (добування) форелі на період її нересту заборонений. Саме цей аборигенний вид лососевих щороку нереститься в осінньо-зимовий період. Отже, шановні рибалки, наголошуємо на необхідності відповідального ставлення до нерестуючої форелі.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.