В Нижній Апші на Тячівщині збудували сучасний тубдиспансер за 170 млн гривень за фінансової підтримки ЄС

Будівництво тублікарні ОКТМО «Фтизіатрія» в с. Нижня Апша Тячівського району завершене.
Зараз це один із найкращих обʼєктів у країні, який відповідає найвищим європейським стандартам.
Попри війну нам разом із міжнародними партнерами вдалося реалізувати унікальний проєкт «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі», який передбачав будівництво спеціалізованої лікарні на 100 ліжок у Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики й лікування цього захворювання.
Медичний осередок звели за фінансової підтримки Європейського Союзу. Загальна вартість проєкту будівництва лікарні з обладнанням – близько 170 млн грн. Співфінансування забезпечив обласний бюджет.
Цей обʼєкт стане структурним підрозділом (відділенням) у складі КНП «Обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр» Закарпатської обласної ради.

Реформа системи охорони здоров’я та покращення якості надання медичних послуг постійно перебувають у фокусі уваги Президента Володимира Зеленського. Дякуємо Главі держави й МОЗ України за підтримку.
Щиро дякую нашим міжнародним партнерам, підрядній організації за якісну роботу та громаді за участь на всіх етапах реалізації.
Інформацію опублікував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.