Закарпатський угорець до Орбана: "Я - громадянин вільної незалежної держави Україна"

Попри роботу угорської пропаганди, яка переконує світ в тому, що на Закарпатті утискають угорськомовне населення краю, самі угорці Закарпаття заперечують це та руйнують ці необгрунтовані міфи орбаністів. Так, ужгородець Василь Товт заявив всім упоратим орбаністам: "Я - громадянин вільної незалежної держави Україна".

Такі заяви не є поки масовими, але це і не поодинокий випадок, адже таким чином угорці Закарпаття демонструють свою відданість Україні та її народу.

Станом на сьогоднішній день угорці Закарпаття є невід'ємною частиною українського суспільства як би цього не хотілося Будапешту, і треба добавити , що левова частка закарпатських угорців боронять Україну зі зброєю в руках в складі ЗСУ, НГУ, державної прикордонної служби та інших військових формуваннях.

Нагадаємо вам, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре обурився через "утиски" угорської громади в Україні, заявивши, що ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті при СРСР була кращою, ніж зараз при Україні.

Раніше Орбан в інтерв’ю радіо Kossuth назвав Закарпаття “давньою угорською землею”, але це вирізали з ефіру. Про це інформує угорське видання Media1.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.