Клірики Мукачівської єпархії взяли участя в конференції у Криму

16 жовтня з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира в передмісті Севастополя Балаклаві розпочала роботу IV Всеукраїнська конференція голів та представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю.

 

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь у роботі конференції беруть і клірики Мукачівської єпархії. Зокрема це голова Відділу у справах сім’ї та молоді – протоієрей Віктор Палош, голова Перечинського молодіжного братства імені архімандрита Василія (Проніна) – протоієрей Василій Керецман, староста Перечинського молодіжного братства імені архімандрита Василія (Проніна) – Варчук Лена, голова Берегівського молодіжного братства імені преподобного Іова (Кундрі) – протоієрей Володимир Войтович та інші делегати єпархії.

 

Захід розпочався Божественною літургією в Свято-Володимирському кафедральному соборі в Севастополі. Богослужіння звершив голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона. Владиці співслужили благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта і численні священнослужителі – учасники IV Всеукраїнської молодіжної конференції.

 

Форум зібрав священнослужителів і мирян, які відповідають за роботу з молоддю в єпархіях Української Православної Церкви. Для участі у конференції прибули 140 делегатів з усіх єпархій УПЦ, а також гості з Росії, Білорусі та Словаччини.

 

Урочисте відкриття конференції продовжилося в кінопавільйоні Національного музею героїчної оборони і звільнення Севастополя.

 

На початку засідання голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю єпископ Іона зачитав вітальне слово Блаженнішого Митрополита Володимира до учасників молодіжної конференції.

 

Єпископ Іона висловив подяку правлячому архієрею Сімферопольської єпархії митрополитові Сімферопольському і Кримському Лазарю за гостинність і благословення провести молодіжний форум на Кримській землі, а також Севастопольському благочинню на чолі з протоієреєм Сергієм Халютою за всебічне сприяння проведенню конференції.

 

Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, звертаючись до учасників молодіжного форуму, побажав успіхів у роботі, зазначивши, що робота з молоддю є особливо важливою і потрібною у наш час.

 

Конференція розпочала свою роботу, і з доповідями виступили: співробітник Синодального молодіжного відділу Руської Православної Церкви Лія Смирнова; перший заступник голови Синодального молодіжного відділу УПЦ архімандрит Іоасаф (Перетятько); доктор педагогічних наук, декан педагогічного факультету Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету Тетяна Склярова; представник Православної Церкви Чеських земель і Словаччини протодиякон Матвій; керівник молодіжного відділу Сімферопольської єпархії В’ячеслав Харченко та один із постійних ведучих «молодіжки» при Київському Троїцькому Іонинському монастирі ігумен Валеріан (Головченко).

 

Для учасників форуму було влаштовано екскурсію по Сапун-горі, а потім робота молодіжного форуму продовжилася в Балаклаві.

 

У ході роботи конференції будуть представлені доповіді і проекти, у тому числі на тему: «Програма виявлення обдарованих дітей та підтримки талановитої молоді, що реалізується Православним Свято-Тихонівським університетом», «Актуальні проблеми діалогу з сучасною молоддю», «Робота з молоддю в Криму: історія та перспективи»,«Сучасні методи залучення молоді до соціального служіння. Досвід Дніпропетровської єпархії», підбиття підсумків конкурсу «Молодь і церква. Новини з єпархій»,«Вплив релігійної культури на становлення самосвідомості в дитячому віці», «Практичні аспекти діалогу з молоддю. Поширені помилки», «Формування "нового світогляду" ставлення до тіла людини. Результат розвитку біомедичної науки і практики (освітні та біоетичні аспекти)» та багато іншого.

 

Особливість цьогорічного заходу: до участі запрошені не лише голови та представники єпархіальних молодіжних відділів, але й активісти діючих в єпархіях православних молодіжних організацій.

 

За матеріалами прес-служби

 

Синодального відділу УПЦ

 

по роботі з молоддю



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.