Вчора в Ужгороді на Слов'янській набережній під час толоки зібрали 1250 кг сміття (ФОТО)

Вчора, 16 березня, активісти провели толоку в Ужгороді на Слов'янській набережній на березі Ужа.
"Ситуація була катастрофічна, велика кількість скла, пластику, металу та гуми вода нанесла декількома паводками. Все це лежало просто під відкритим небом поруч з пішохідною доріжкою і чудово проглядалося згори.
Ми це прибирання планувало дуже давно, але нам постійно щось ставало на заваді: то погода, то з транспортом проблеми, то інші проєкти і так постійно, все якісь ситуації.
І врешті решт прогнози погоди обіцяли бути сприятливими, транспорт на повному ходу, всі справи зроблені - ми зробили пост за декілька днів і в суботу об 11 ранку ми стартанули.
Спочатку нас було людей до 10, але потім народ потихеньку почав підтягуватися, чесно кажучи ми не змогли підрахувати точну кількість людей, оскільки всі приходили і йшли в різний час, за нашими підрахунками участь взяло близько 30 людей, +-😅. Були і дорослі, і діти, і навіть 1 солодкий коргі.
До нашого прибирання долучилися містяни та гості міста, службовці та підприємці, студенти та науковці, а також колектив ТОВ Ядзакі Україна.
Ось така у нас різна за професіями команда сьогодні була, але об'єднана однією метою - чисте довкілля.
Нажаль всі так швидко розбіглися, що ми не встигли зробити спільне фото🥺
За сьогодні ми зібрали, увага, 20 м³ відходів, загальною масою 1250 кілограмів❗
З понеділка ми почнемо процес сортування по видам/підвидам і через найближчим часом це все буде відправлено на переробку❗
Так, ми прибрали найбільшу сміттєву пляму, але на обох набережних та в заплавах парку є ще відходи, яких там бути не повинно.
Саме тому ми попереджаємо, попереду ще як мінімум 3 прибирання (а може і більше), не тільки Ужа, а ще й Радванського кар'єру (там теж ситуація критична).
Ми потребуємо допомоги у боротьбі за чистоту нашого краю, так, чисто там де не смітять, ми над цим працюємо посилено, але наслідки людської недбалості ми повинні ліквідовувати. Адже хто як не ми.
Дякуємо всім хто долучився і чекаємо на наступному прибиранні. Разом ми все зможемо, Слава Україні!" - повідомила "Станція заготівлі вторсировини "Проектна, 3" у соцмережі Фейсбук.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.