30 років на варті Батьківщини: присвячується пам’яті Героя, полковника Ігоря Олексюка


Полковник Ігор Олексюк народився у багатодітній родині на Львівщині. З юних років розпочав військову кар'єру. Закінчив вище військове училище та Національну академію оборони. Віддано служив Збройним силам України майже 30 років. Пройшов усі щаблі служби: від курсанта до полковника. Командував ротою, батальйоном, був першим заступником командира бригади. Брав участь у миротворчій місії НАТО в колишній Югославії. Зарекомендував себе як справжній професіонал та зразковий командир. 
Життєва стежина привела захисника у Мукачево, де він і проживав із сім’єю.  
У 2018 році чоловік вийшов на пенсію, але у 2021 році знову підписав контракт та повернувся до лав ЗСУ. З початком повномасштабного вторгнення очолював штаб 56-тої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. 6 серпня 2022 року на фронті полковник Олексюк зустрів свій 48-й день народження, а через три дні загинув під час обстрілу.
За особисту мужність і самовідданість нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.  Присвячується світлій пам’яті люблячому чоловікові та батьку, турботливому сину, брату, найкращому побратиму, Герою Ігорю Олексюку.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.