У ЗакДУ обговорили наукову проблему «Теорія і практика трансформацій сучасного міжнародного права»

У Закарпатському державному університеті відбулося чергове засідання постійно діючого наукового семінару «Актуальні проблеми сучасного міжнародного права та міжнародних відносин», учасники якого обговорили питання системи міжнародних відносин та підсистеми міжнародного права у глобалізованому світопорядку ХХ – початку ХХІ ст.; проблематики застосування сучасних методологій системних досліджень міжнародно-правових проблем.

 

На засіданні учасники також розглянули правові передумови, підстави та основні напрямки здійснення сучасних трансформаційних процесів у міжнародному праві, висвітлені основні положення міжнародних нормативно-правових актів, що еволюціонують та потребують відповідних змін. Особливу увагу привернула проблематика захисту основних прав та свобод людини, адже сьогодні виникає чимало конфліктних ситуацій у цій сфері.

У підсумку Голова наукового семінару Георгій Динис зазначив, що однією із основних умов проведення результативних досліджень з проблематика теорії і практики трансформації права і, особливо, міжнародного права є пошук і застосування інакшого способу мислення, який відповідає сучасним викликам виживання людства.

Голова Наукового товариства студентів та аспірантів юридичного факультету Іван Полюжинвніс пропозицію про проведення чергового наукового семінару для продовження обговорення задекларованої тематики.

Прийнято рішення про обговорення на наступному засіданні наукового семінару питання «Загальна проблема управління системою міжнародних відносин та проблематика міжнародно-правового регулювання міждержавних відносин початку ХХІ ст.».

У засіданні наукового семінару взяли участь:

• Георгій Динис, к.ю.н. (міжнародне право), професор, завідувач кафедри міжнародного права та міжнародних відносин, голова семінару;

• Хома Олексик, к.і.н., професор, заступник декана юридичного факультету;

• Іван Полюжин, голова Наукового товариства студентів та аспірантів юридичного факультету;

• Микола Сюсько, голова НТСА ЗакДУ;

• Андріана Фозекош, голова Закарпатського осередку Ліги студентів Асоціації правників України.

• студенти юридичного факультету та відділення міжнародного права ЗакДУ.


Джерело:ЗакДУ



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.