На Закарпатті відбулась зустріч жителів з працівниками Мукачівського РТЦК (ВІДЕО)

Представники РТЦК закликали розлючених жінок Ракошина прийти на зустріч та вирішити питання цивілізовано. На зібранні були присутні представники патрульної поліції, сільської влади та працівники РТЦК. У свою чергу, більшість активних протестувальників на зустріч не прийшли.
“Громадяни не розуміють свого конкретного запитання до представників ТЦК. Вони не можуть конкретно акцентувати на своїх вимогах до нас. Всі констатують факт, який нічим не підтверджений. Краще б вони читали керівні документи і виконували розпорядження селищних територіальних громад, чим сиділи в телеграм-каналах”, — сказав один із представників ТЦК.
Питання і пропозиції висувалися різні. Деякі місцеві пропонували вести відеозапис процесу затримки та мобілізації. Про те у відповідь почули, що в цьому немає необхідності. Адже всі працівники РТЦК, хто нехтує робочими обов’язками та порушує закон отримують догани.
За словами Василя Коштури, голови Великолучківської громади, активність у людей не дуже велика, коли була можливість у цивілізований спосіб поспілкуватися, задати потрібні питання працівникам РТЦК замість перекривання доріг.
Місцева жителька розповіла журналістам, що прийшли на зустріч ті, у кого чоловіки не підлягають мобілізації або виїхали за кордон. А ті, що мали прийти після акції із перекриттям доріг, не прийшли.
“Всі відправляють нас туди (на передову – ред.), але ніхто не знає бойовий шлях кожного. Якщо чесно, відсотків 5-7 це люди, які тільки мобілізовані і ще ніде не були. Вони обов’язково будуть переведені у війська. У нас в РТЦК перебувають люди, які пройшли полон, які повернулися інвалідами війни. І коли працівник РТЦК підходить до людини з проханням показати його документи, а його грубо матом посилають, як думаєте, як би ваш чоловік чи брат відреагував на особу, яка повернулася з полону.”, — сказав під час зустрічі представник ТЦК.
Голова Великолучківської громади на зустрічі акцентував, що в разі потреби, кожен житель може звернутися та дізнатися відповіді на наболілі питання.
Закарпатці скептично віднеслися до результатів зустрічі та пояснень РТЦК. У коментарях вони зазначають, що у той час коли ТЦК заявляє, що люди повинні дотримуватись закону, самі працівники його не дотримуються, коли неправомірно, з порушеннями викрадають та “пакують” чоловіків. Деякі називають цю зустріч “шоу та гарною картинкою” для телебачення, адже те, що говорилося на зустрічі, ніяк не відповідає тому, що коїться на вулицях.
Нагадаємо вам, що 25 березня 2024 року у селах Карпати та Ракошино Мукачівського району люди перекрили дороги через масову мобілізацію в регіоні та влаштували мирні мітинги. Після цього інциденту було анонсовано, що у вівторок 26.03.2024 року в селі Ракошино відбудеться зустріч з представниками Мукачівського РТЦК.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.