На Ужгородщині відкрили дитячий будинок сімейного типу (ФОТО)

У вівторок, 23 жовтня, у селі Сторожниця, що на Ужгородщині, урочисто відкрили дитячий будинок сімейного типу. Відтепер тут виховуватимуться семеро дітей. Привітав батьків із цією подією і заступник керівника краю Михайло Попович.

Тетяна та Йосип Єсенові виховують трьох власних дочок, наймолодшій з них всього три місяці. Про створення дитячого будинку сімейного типу родина мріяладавно. І ось, звернувшись у службу у справах дітей та взявши на виховання ще чотирьох дівчаток, подружжя стало вихователями дитячого будинку сімейного типу. Організували заклад на базі власного помешкання.

- Родина благополучна та має всі умови для того, аби стати вихователями будинку сімейного типу, - розповіла Світлана Якімеліна, начальник обласної Служби у справах дітей. – Тішить і те, що вдалося зберегти родинні стосунки у дітей, взятих на виховання: троє з чотирьох дівчаток – сестри.

Загалом, Закарпатська область є однією з лідерів в Україні за кількістю дитячих будинків сімейного типу: у 36 таких будинках виховуються 244 дитини. Протягом січня – жовтня 2012 року до ДБСТ та прийомних сімей влаштовано вже 39 дітей. За цей період в області було створено 3 будинки сімейного типу (Тячівський та Ужгородський райони, м. Мукачево) та 5 прийомних сімей.

- Ми зацікавлені у тому, аби якомога більше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, були охоплені сімейними формами виховання. Тому батьки, стаючи вихователями таких будинків сімейного типу, можуть розраховувати на цілковиту підтримку з боку обласної влади, - наголосив Михайло Попович.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело:Прес-центр ОДА

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.