Біологи УжНУ пройшли практику в чарівній Колочаві


Навчальна польова практика є логічним продовженням лекційного і лабораторного курсів з ботаніки, зоології та інших освітніх компонент. Власне, під час практики студенти закріплюють набуті теоретичні знання з морфології, анатомії, систематики, екології, фізіології рослин та тварин, а також набувають практичних навичок проведення польових досліджень, вивчення екології видів у їхніх природних біотопах.
2-7 червня на біобазі біологічного факультету УжНУ в Колочаві проходила навчальна практика з ботаніки та зоології студентів І та ІІ курсу. Керівники практики – досвідчені викладачі кафедри ботаніки к.б.н., доцент Роман Кіш та кафедри зоології к.б.н., доцентка Оксана Станкевич-Волосянчук.
Упродовж тижня студенти знайомились із різноманіттям флори та фауни різних біотопів долини річки Тереблі: гірських та передгірних лук, верхових боліт, річкових та прирічкових екосистем, букових лісів, антропогенних ландшафтів.
Спільні ватри, мандрівки, екскурсії у природу, неформальне спілкування з викладачами, приготування їжі на вогні – це все незабутні враження та спогади на усе життя про студентські роки та романтику навчання на біологічному факультеті.

За інформацією біологічного факультету УжНУ


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.