В селі Ставне місцевий мешканець спільно з працівниками УНПП врятували життя лелеки


Травмованого птаха випадково знайшов житель с. Ставне.
 ЇЇ, знесилену, помітив пан Микола у своєму городі і дивувався, як птаха змогла перелетіти огорожу, адже тягнула одне крило, була  ледве жива і вже не мала сили ні ходити, ні літати. Забрав бідаку до двору, щоб бува щось не закусило і відразу повідомив Службу охорони парку про знахідку, які порадившись з науковцями,  вирішили шукати їй притулок, де б оглянули і надали ветеринарну допомогу.  А пан Микола взявся піклуватись пташкою: нагодував рибою, напоїв, підв’язав крило і відніс у надійне місце. Інстинкт самозбереження не підвів і  підказав лелеці, де і в кого їй шукати порятунку.
На другий день поїхав наш лелека на Львівщину, до реабіліталіційного центру «Вільні крила», у турботливі і добрі руки Віктора Шельвінського, який і оглянув, і  надав йому фахову ветеринарну допомогу, і прихистив у себе до повного виздоровлення.
Наш лелека виявився дорослою самкою і, можливо, у нашому краї залишилась її родина: лелека-батько і малі лелеченята, за яких тепер він мусить сам турбуватись і добре їх годувати.
Наша лелечиха тепер у надійних руках,  набереться сил і, сподіваємось, вернеться до родини і ще  встигне на пташине св’ято – перший виліт лелеченят з гнізда.
Щиро дякуємо всім, хто не залишив лелеку в біді: жителю села Ставний Миколі Бринзовичу, що знайшов і щиро піклувався пташкою, керівнику і засновнику,  ветеринарному лікарю центру «Вільні крила» Віктору Шельвінському - за фахову допомогу і турботу, за велике серце, в якому є місце для любові і співчуття до братів наших менших, в. о. директору Ярославу Шукалю за оперативне рішення і сприяння,  провідному інженеру відділу ДО Тетяні Васильняк і водію Володимиру Поповичу, які щасливо доправили лелеку до центру та працівникам Лубнянського ПНДВ і науковцям парку, які взяли участь у порятунку.
Ми дуже сподіваємось, що історія порятунку білого лелеки матиме щасливе продовження, і наш лелека вернеться у рідний край до свого гнізда, а восени ще зможе відлетіти у теплі краї разом з іншими лелеками, щоб весною повернутись для продовження лелечого роду. 

Неля Коваль, провідний науковий співробітник УНПП


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.