В Ужгороді встановлюють перший інклюзивний дитячий майданчик (ВІДЕО)

Протягом останніх щонайменше десяти років в Ужгороді йшли розмови про встановлення першого інклюзивного дитячого майданчику у місті. Місцеві активісти та громадські організації хотіли відкрити майданчик для діток з обмеженими можливостями, але далі розмов справа не йшла.
Вчора директор Боздоського та Підзамкового парків Євген Молнар повідомив, що роботи з монтажу та встановлення майданчику для інклюзивних діток розпочато у Боздоському парку.
Це чудова новина, як для батьків особливих діток, так і для самих дітей, адже тепер зможуть гратися разом з іншими дітлахами на майданчику у громадському місці. Це, у свою чергу, сприятиме їх соціальній адаптації та допоможе знаходити нових друзів та активно проводити час.
На майданчику встановлять спеціальні безпечні гойдалки для діток на колісних кріслах та інші цікаві атракціони. Все буде розроблено таким чином, щоб забезпечити залучення кожної дитини. “Для мене обов’язок зробити все можливе, аби забезпечити якісний відпочинок всім без виключення діткам у Боздоському парку. Тож маю за честь відкрити перший в Ужгороді інклюзивний майданчик у комунальному підприємстві, яке я очолюю менше півроку. Попереду дуже багато перспективних проектів, які намагатимусь реалізувати у майбутньому. Інклюзивний майданчик — один із них”, — зазначив директор Боздоського та Підзамкового парків Євген Молнар.
“Дякую всім, хто долучився до реалізації проєкту: UNHCR Ukraine — агентству ООН у справах біженців в Україні, Благодійному Фонду «Карітас Чеської Республіки», БФ «Центр Надії» за поданий проєкт інклюзивного майданчика на ідеятон «Створи свій Ужгород: інклюзивний, інтегрований, безпечний», що здобув фінансування на його облаштування, працівникам Департаменту міської інфраструктури, Управління економічного розвитку міста та Ужгородської міської ради, депутатському корпусу Ужгородської міської ради, а саме Юліанні Бокоч за підтримку та участь у втіленні проєкту”, – висловив слова вдячності очільник парків.
Директор парку культури та відпочинку КП “Під замком” також наголосив, що всі роботи проводять на відповідній ділянці парку, цільове призначення якої: будівництво та обслуговування обʼєктів фізичної культури і спорту.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.