Представники Юридичної клініки ЗакДУ «Альтернатива» взяли участь у роботі семінару з питань надання міжнародної правової допомоги

Консультанти Юридичної клініки «Альтернатива» Іван Полюжин та Марина Сойма долучилися до обговорення міжнародної правової допомоги у цивільних та кримінальних справах, що відбувалася на базі Головного управління юстиції у Закарпатській області.

 

У роботі семінару також взяли участь в.о. начальника Головного управління юстиції у Закарпатській області Валентина Хаща, представник Департаменту міжнародного права та співробітництва Міністерства юстиції України Тетяна Рябець, судді Апеляційного суду Закарпатської області, Господарського суду Закарпатської області, Закарпатського окружного адміністративного суду, районних (міськрайонних) судів та інші фахівці в галузі права.

Протягом семінару було висвітлено питання виконання міжнародних договорів України щодо надання правової допомоги у цивільних справах, порядок оформлення звернення судів України з проханням про надання міжнародної правової допомоги у цивільних справах, а також звернено особливу увагу на особливості виконання та застосування Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року.

Також, у зв'язку з набуттям чинності 19 листопада 2012 року новим Кримінальним процесуальним кодексом України, учасники здійснили порівняльний аналіз норм чинного та норм нового кримінального процесуального законодавства, що стосуються міжнародної правової співпраці.


Джерело:ЗакДУ

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.