В центрі Хуста виявили великого хижого птаха - яструба


Сьогодні, 15 серпня, в Хусті на вулиці Петра Могили мешканці міста мали можливість бачити великого хижого птаха - яструба.

На думку містян птах втік від когось, бо не є лякливим та не схожий на дикого!
Останнім часом збільшилася кількість бажаючих утримувати вдома дрібних пернатих хижаків, в основному сов, дрібних соколів і яструбів. Наважуючись на такий вчинок, потрібно пам'ятати: сови, соколи та яструби не вважаються домашніми птахами, і заводити їх вдома не рекомендується. 


Птахи ці мають кілька особливостей утримування, що роблять їх дуже невідповідними вихованцями для дому. Почати хоча б з того, що нормальна дієта хижаків повинна складатися з гризунів і птахів. Ніякими "сурогатами", типу яловичини або м'яса птиці, Ви не зможете забезпечити нормального харчування, вашому вихованцеві. Пов'язано це з тим, що для нормального функціонування травної системи хижих птахів, необхідні неперетравлювані компоненти, такі як, шерсть, перо, дрібні кістки. З цих неперетравлених залишків у залозистому шлунку птахів формуються щільні грудочки, які птах відригує у міру їх формування. Коли ж грудочки не формуються (тобто їжа повністю перетравлюється), механізм відрижки порушується, що позначається на перистальтиці всього кишечника, крім того, на думку деяких дослідників, відсутність погадок призводить до порушення всмоктування кишечником вітамінів і мінеральних елементів, в першу чергу кальцію і магнію, що призводить до загального системного захворювання птиці.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.