Єпископи ПЦУ на Закарпатті надали докази співпраці УПЦ (мп) та рпц


Офіційне звернення керівників та духовенства Закарпатських релігійних організацій до голови Міжконфесійної духовної ради при Закарпатській ОДА - ОВА ( далі - Ради) ЗАН – ФАБІАНА Олександра Олександровича, з вимогою скликати збори членів Ради для розгляду питання про доцільність перебування представників УПЦ мп в Раді церков при Закарпатській  ОВА.                       
       Шановний Олександре Олександровичу !
         Вкотре звертаємось до вас з вимогою про скликання зборів Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття, для розгляду питання про доцільність перебування в ній представників УПЦ мп – так званої «Мукачівської Православної єпархії» ( керівник митрополит в Мукачево Феодор Мамасуєв). Хустська єпархія УПЦ мп ( керівник якої митрополит в Хусті Марк Петровцій ) в складі Ради не перебуває.
         Також вимушені нагадати вам, що в червні місяці 2023 року на Закарпатті заборонили діяльність релігійних організацій, пов’язаних із рф. Відповідне рішення «Про зміцнення національної безпеки у сфері діяльності громадських та релігійних організацій на території Закарпатської області» прийняли депутати Закарпатської обласної ради на пленарному засіданні 10-ї сесії. У рішенні, зокрема йшлося: «Засудити та визнати неприпустимим діяльність на території Закарпатської області релігійних, церковних, громадських та інших організацій, які співпрацюють з країною-агресором – російською федерацією.»
     Підтвердженням співпраці між рпц мп керівника так званої       «Мукачівської Православної єпархії» митрополита в Мукачево Феодора Мамасуєва та інших керівників московського патріархату на Закарпатті, ви можете знайти на офіційному сайті рпц мп: http://www.patriarchia.ru ,  в розділі « Деятели Русской Православной Церкви».
      Вчергове нагадуємо: Закарпатська єпархія  Православної Церкви України, та інші релігійні організації Срібного краю, які підтримують прохання своїх парафіян розірвати будь-яку співпрацю та спілкування з Церквою, керівний орган якої в москві,  вчергове заявляють, що ніяких спільних рішень, богослужінь чи засідань не можуть і не будуть проводити в присутності представників так званих «Хустської та Мукачівської православних єпархій», керівники тут яких: митрополит Марк ( Петровцій), єпископ Симеон (Голубка), митрополит Феодор ( Мамасуєв) та єпископ Іларій ( Гаврилець), які досі перебувають в лоні зареєстрованої в Україні так званої Української Православної Церкви (яка не змінила своєї назви на правдиву: російська Православна Церква в Україні, в порушення Закону України ), до моменту офіційного полишення ними церкви країни – агресора, та початку переговорів про об‘єднання в Помісній Православній Церкві України.
      Вважаємо своїм обов'язком, шановний пане Олександре, нагадати й також про те, що росія не один рік веде повномасштабну війну проти України, вбиває тисячі наших співвітчизників, і мета цієї агресії відома і зрозуміла: перетворити всю нашу країну, в тому числі і Закарпаття, на окуповану територію, керовану від імені кремля зрадниками, терористами і кримінальниками. Найогидніше, що цей геноцид Української нації відбувається з благословення керівника російської православної церкви кирила (гундяєва).
   І на завершення, шановний Олександре Олександровичу: вас обрали новим головуючим Міжконфесійної Духовної Ради Церков на Закарпатті  в серпні 2020 року. З того часу ви не скликаєте зборів Ради, і не розглядаєте нашого попереднього звернення про доцільність перебування представників мп в дорадчому міжконфесійному органі Закарпатської ОДА. По не зрозумілим нам причинам ви всіляко ігноруєте наші доводи в даному питанні.
        В знак протесту проти таких дій з вашої сторони ми 11 листопада 2022 року офіційно заявили про свій вихід з Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття на всіх рівнях, так як до цього часу там перебувають представники Закарпатських єпархій УПЦ (в єдності з московським Патріархатом). Проте сьогодні бачимо, що не можемо стояти осторонь прийнятих в майбутньому рішень МДРЗ, поки в Раді перебувають представники мп.
 
   Тому , враховуючи все вищенаписане , ВИМАГАЄМО:
1.     Скликати засідання Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття, з обов'язковою присутністю представників Православної Церкви України , з наступним порядком денним :
-         Про включення до складу Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття представників Закарпатської  єпархії ПЦУ;
-         Про включення до складу Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття представників Мукачівсько-Карпатської єпархії ПЦУ;
-         Про включення до складу Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття представників Ужгородсько-Хустської єпархії ПЦУ;
-         Про доцільність перебування представників УПЦ мп в Міжконфесійній Духовній Раді Церков при Закарпатській  ОВА.
-         Про переобрання голови Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття.
 
Від імені парафіян та духовенства Закарпаття:
 
Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій
Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор
Єпископ Ужгородський і Хустський Кирил
Голова релігійної організації «Закарпатська релігійна громада Української єпархії  Вірменської Апостольської Церкви» 
Єнокян Карен  
18 вересня 2024 року
м.Ужгород.                                                                 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар