Перечинські міліціонери відвідали школярів

Напередодні осінніх шкільних канікул міліціонери Перечинщини навідалися до освітньо-навчальних закладів району. Основна мета – у доступній для школярів формі розповісти про небажані наслідки необдуманих вчинків .

 

Із старшокласникам Перечинської гімназії дільничний іспектор міліції Станіслав Бокоч та інспектор ВДАІ Руслан Дюгованець провели бесіду, наголосивши, що згідно статистики, кожен десятий підліток, який скоїв злочин, знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Усі розуміємо, що у неповнолітньому віці дітлахи намагаються виглядати дорослими, наслідуючи їх, пробують горілчані вироби, курять сигарети. А кожен такий проступок в майбутньому тягне за собою відповідальність. Школярі «зарубали собі на носі», що їх вчинки мають диктуватися розважливістю та виваженістю, а не спонтанними бажаннями.

 

Першачків Перечинської ЗОШ та учнів 5-6 класів Перечинської школи-інтернату правоохоронці вчили правилам дорожнього руху, пояснювали, як діяти малечі в тій чи іншій ситуації, коли залишаєшся в обійсті за «господаря». Аби учні краще засвоїли теорію, було проведено конкурс кращого малюнку на тему «Сьогодні в школі був дільничний». Діти із захопленням слухали міліціонерів, завзято вимальовуючи пензлями своє бачення повсякденної роботи правоохоронця. За кращі творіння малі художники отримали подарунки. Хоча в таких ситуаціях нема переможців та переможених. Адже як працівники райвідділу, так і учні, отримали купу позитивних вражень, а діти, будемо сподіватися, ще й порцію нових та потрібних знань.

 

Мирослава Пекар, Перечинський РВ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.