Закарпатські гвардійці і фахівці IT-кластеру Закарпаття провели відкритий урок для школярів Воловецької громади

Закарпатські гвардійці і фахівці IT-кластеру Закарпаття провели відкритий урок для школярів Воловецької громади. Дітям продемонстрували різні види безпілотників. Старшокласникам показали, як збирати дрони, програмувати їх і використовувати для різних потреб. Також учням розповіли про особливості технології FPV.



 На збирання і програмування одного дрону досвідчений фахівець витрачає близько години. На готову раму встановлюють двигуни, мікросхеми, камеру і передавачі. Все це потрібно правильно зібрати, аби безпілотник коректно реагував на команди пілота. Хоча при всіх наявних деталях, такий літальний апарат може зібрати будь-хто, навіть школярі.
«Наша співпраця з IT-кластером Закарпаття плідна і багатовекторна. Окрім виготовлення дронів і тренування пілотів ми сьогодні започаткували ще одну традицію. Думаю, що, говорячи про патріотизм і захист Батьківщини, дітям потрібно показувати і новітні засоби, якими користуються Сили оборони України. Сьогодні - це юні школярі, а за декілька років, хтось з них, можливо, стане розробником нових безпілотних літальних апаратів або морських дронів. І ці уроки можуть стати саме тим підґрунтям, на якому базуватиметься зацікавленість у новітніх системах. Дрони – це не лише механізм. Ми показали дітям, що для його виготовлення потрібні інженери і програмісти, а для використання, ще й вправні пілоти», – розповів нацгвардієць з позивним «Фікс».







TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар