"Аеропорт в Ужгороді може забезпечити чартерні громадські рейси, нерегулярні" - екс-голова Закарпатської ОВА Віктор Микита

"Аеропорт в Ужгороді може забезпечити чартерні громадські рейси, нерегулярні. Політика МВС це дозволяє. ДСНС — це цивільна авіація, не військова. Військових літаків там не може бути, логістика невдала в цілому.Андрій Єрмак кілька разів говорив про можливе відкриття одного з аеропортів в Україні. І громадськість одразу подумала про найвіддаленіший — в Ужгороді. Але там спільна смуга зі Словаччиною.
Тут є й інша проблема — відстань. До Закарпаття від Києва — 800 кілометрів. Від Харкова ще далі. Якщо дивитися логістику, інколи зручніше доїхати потягом до польського аеропорту й полетіти відразу в усі сторони, ніж їхати до Закарпаття. Треба зробити дорогу, покращити залізничне сполучення" - повідомив в інтерв'ю UA заявив екс-голова Закарпатської ОВА, а нині заступник голови Офісу Президента України Віктор Микита. 
Також Віктор Микита додав, що це питання поки що на паузі, а аеропорт передали Міністерству внутрішніх справ і тут планують створити європейський хаб авіазабезпечення цивільного захисту.
"Немає інших аеропортів. На території Закарпаття є старий військовий, який знищений. Інші перепродані з купою кримінальних проваджень, тому ні, більше немає" - розповів екс-очільник Закарпаття Віктор Микита.




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар