Військовослужбовець Чопського прикордонного загону Остап Бринський нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Заступник Голови Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Сердюк вручив дружині полеглого прикордонника Остапа Бринського державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня.


Солдат Остап Бринський проходив службу у Чопському прикордонному загоні. У 2023 році він у складі бойового підрозділу вирушив на схід, аби разом з побратимами відвойовувати у ворога терени рідної країни.
У серпні 2023 року підрозділ Остапа Бринського у складі Сил оборони України відбивав численні ворожі штурми в районі Курдюмівки на Донеччині. 19 серпня ворог намагався наступати під щільним прикриттям авіації та артилерії. Того дня противник здійснив понад пів сотні обстрілів позицій захисників України. Солдат Остап Бринський дістав смертельні поранення у бойовому зіткненні з рашистами, ведучи вогонь та прикриваючи побратимів. Він загинув у 36-річному віці. 
Прикордонника поховали в Івано-Франківську. У нього залишилися дружина та донька. 
Головою Державної прикордонної служби України Остапу Бринському присвоєно військове звання «молодший сержант» (посмертно).
Указом Президента України Героя-прикордонника нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмерно). 
Під час зустрічі з родичами загиблих воїнів генерал-майор Сергій Сердюк висловив співчуття та скорботу дружині полеглого воїна. Разом із офіцерами підрозділів, відповідальних за соціальний супровід, учасники зустрічі обговорили потреби та проблеми родичів загиблих прикордонників та запевнили, що жодна сім’я Героїв, які віддали життя за Україну, не залишиться поза увагою.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар