Про навчання психологів ЗакДУ

Викладачі факультету міжнародного бізнесу та міжнародного права ЗакДУ, що викладають дисципліни за напрямом підготовки/спеціальністю «Практична психологія», активно запроваджують у навчально-виховний процес сучасні нестандартні, інтерактивні форми, методи та прийоми роботи, намагаються максимально поєднувати теоретичний матеріал з майбутньою професійною діяльність студентів, надавати йому практичного, професійного спрямування.

Зокрема, 29 жовтня 2012 р., навчальне заняття з дисципліни «Основи анатомії та фізіології ЦНС» зі студентами 1 курсу факультету міжнародного бізнесу та міжнародного права напряму підготовки «Практична психологія» проводилось нетрадиційно – на кафедрі анатомії людини та гістології УжНУ. Оскільки дисципліна тісно пов’язана з медициною, а знання основ анатомії та фізіології ЦНС має тісні безпосередні міжпредметні зв’язки з психологією, адже фізіологічною основою таких психічних процесів як пам`ять, мислення, увага, уява та ін. є робота головного та спинного мозку.

Нарешті ми побачили в реальному вигляді те, що вивчали на словах, переглядали на ілюстраціях, таблицях. Наш лектор Синишина В.М. та зав. кафедри анатомії людини та гістології УжНУ проф. Головацький А.С., доц. Яцко П.Л. доступно, цікаво, наочно розповіли про еволюцію, будову та особливості функціонування головного та спинного мозку людини, познайомили з основним категоріальним апаратом з теми латинською та українською мовами. Лекція-екскурсія допомогла нам поглибити, розширити теоретичні знання, зробити їх емоційно привабливішими. Насправді такий екскурс був для нас хорошою практикою, бо на старших курсах ми повинні будемо відвідати психдиспансер, клініку неврозів, медико-соціальний реабілітаційний центр, центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи тощо.

Маємо надію, що нестандартні лекції, семінарські, практичні, лабораторні заняття наших викладачів і в подальшому допомагатимуть нам на належному науковому рівні здобувати знання, формувати уміння, навички, професійні компетентності практичного психолога.

 

 

Анастасія Богоста

студентка1-го курсу

напряму підготовки

«Практична психологія» ЗакДУ

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.