Виноградівський інтрнаціональний Інженерний Батальйон "Тиса" відзначив професійне свято

Створення Міжнародного Інженерного Батальйону "Тиса" було ініційовано Україною в грудні 1998 року для цілей швидкого спільного військового реагування на загрози повеней, а також кваліфіковану, професійну відповідь на наслідки стихійних лих, які постійно загрожують країнам Карпатського регіону.

Угода була підписана 15 Листопада 2002 в Будапешті головами генеральних штабів Угорської армії, Румунської армії, Збройних Сил Словацької Республіки та Збройних Сил України.

 

Основні завдання Інтернаціонального батальйону: евакуації людей, обладнання та майна від районів стихійних лих, забеспечення технічного обслуговування та експлуатації гуманітарної допомоги, участь у відновленні доріг та гідротехнічних споруд, розчищення завалів, обладнання та будівництво тимчасових мостів і дренажних систем, регулювання течій річок, тимчасове постачання постраждалих районів електроенергією, питною водою, та іншим.

Батальйон складається з двох рот Інжинерної та Інжинерно-Дорожньої роти.

Вчора 3 листопада в Україні відзначається День інженерних військ. Він затверджений Указом Президента 27 жовтня 1999 року в знак видатних заслуг саперів, ветеранів та воїнів-інженерів України.

Відзначили свято і Виноградівські "Тисівці". На шикувані командир батальйону привітав військовослужбовців з цим днем, та побажав їм міцного здоровя, блага та взяєморозуміння в їхніх родинах.


Джерело:anons.uz.ua




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.