Ужгородці прибирали Радванський кар’єр (ФОТО)

3 листопада, понад двадцять небайдужих до чистоти рідного міста ужгородців долучилися до прибирання території довкола радванського кар’єру. Майже за дві години роботи вони зібрали сімдесят 125-літрових мішків сміття!

 

Заступник головного лікаря з медсестринства Ужгородського міського перинатального центру, член міськвиконкому Надія Холодняк розповіла, що задум прибрати кар’єр виник у її чоловіка Володимира, котрий упродовж цілого року ходить сюди загартовуватися і плавати. У минулому році він вирішив власноруч зібрати сміття із цього місця відпочинку — відтак виніс звідси майже сорок пакунків. Проте той досвід Володимира довів: для того, щоб тут все прибрати, звісно ж, тільки його сил замало.

 

Цьогоріч долучитися до прибирання запропонував і другу їхньої сім’ї депутату міської ради Юрію Костюку. Разом вони підготували запрошення і розмістили їх по території водойми аби зібрати якнайбільше людей. Закупили сміттєві мішки та рукавиці, а допомогти із вивезенням сміття попросили Марію Оленич, директора ТОВ «АVE Мукачево». Вона відгукнулася на ініціативу активістів і безкоштовно надала вантажівку.

 

«Для того, щоб тут навести порядок, потрібно щонайменше місяць. Сміття тут справді повно, адже сюди звозять його усі, кому, як то кажуть, не лінь. Хоч і територія міста, але тут ніхто не прибирає, — зазначила Надія Холодняк, яка сама з початку травня аж до листопада майже щодня займається тут плаванням. — Те, що сьогодні до нас приєдналася така кількість добровольців, свідчить, що це гідний приклад. І, якщо проводити такі заходи, усе місто стане значно чистішим».

 

Переконаний у цьому і головний лікар Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні Ігор Рошко, який також загартовується упродовж цілого року на радванському кар’єрі. Каже, щодня приходить сюди після роботи, тому не з розповідей знає, яка тут засмічена територія.

 

Переконався як довкола брудно і найменший учасник заходу, 8-річний Іван, який сам зібрав два величезні пакунки. Батькові, в.о. завідуючого жіночої консультації №2 УМПЦ Івану Палюку хлопчик допомагає на суботниках не вперше. Тому й каже, що тут територія справді дуже засмічена.

 

Коли сміття завантажили на машину, найвідважніші ще й поплавали у кар’єрі. Закінчилася акція добровольців читанням віршу, який написав організатор суботника Володимир Холодняк. У ньому автор закликає відвідувачів водойми берегти її у чистоті як заради себе, так і задля власних дітей.

 

Насамкінець, пан Володимир висловив вдячність дирекції сміттєпереробної фірми з Мукачева та волонтерам, які відгукнулися на їх захід з прибирання.

 

 


Джерело:uzhgorod.in

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.