Кава підвищує швидкість розпізнавання мозком добрих слів

Кілька чашок кави на день підвищують швидкість і точність розпізнавання мозком слів з позитивним значенням, при цьому ніяк не впливаючи на сприйняття слів з негативним або нейтральним змістом, заявили німецькі вчені.

 

Група дослідників з Рурського університету встановила, що кофеїн впливає на центральну нервову систему, підвищуючи її активність. Крім того, нормальні його дози покращують здібності до виконання простих завдань на мислення і швидкість поведінкових реакцій.

 

Науковці вперше продемонстрували, що вживання 200 міліграмів кофеїну (дві-три чашки кави) за 30 хвилин до виконання тесту покращує приховане впізнавання позитивних слів, але не робить такого ефекту на обробку емоційно нейтральних або негативних слів.

 

Учасниками експерименту були 67 здорових добровольців віком від 19 до 32 років, частина з яких отримувала кофеїн, а частина плацебо. У першій "кофеїновій" групі після аналізу виконаних лексичних та візуальних тестів дослідники встановили невелике, але все ж значиме збільшення показників, які стосуються розпізнавання позитивних слів.

 

Автори вважають, що встановлений ними ефект викликається особливим допаміноенергетичним впливом кофеїну на ділянки головного мозку, відповідальні за мову і розпізнавання мови.


Джерело:ua.korrespondent.net

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.