Ветеранська організація закарпатської міліції налічує 3443 чоловік

10 листопада в Україні відзначають день ветеранів і пенсіонерів органів внутрішніх справ. На сьогодні ветеранська організація закарпатської міліції налічує 3443 чоловік, які об’єднані в 18 первинних організацій в міськ-райвідділах і підрозділах УМВС. Сюди ж входить і Жіноча рада УМВС, - розповідає голова Ради ветеранів УМВС полковник міліції у відставці Віктор ОТОВЧИЦЬ.

 

У Президію Ради ветеранів УМВС входять добре відомі серед правоохоронців краю постаті: Володимир Цанько, Іван Русин, Василь Товтин, Євген Турлаков, Іван Праничук. Серед кращих голів первинних ветеранських організацій Віктор Отовчиць відзначив Іван Русина (Мукачево), Михайла Тенавського (Тячів), Михайла Лакатоша (Перечин), Ісмаїла Вердієва (Свалява), Івана Менджула (Виноградів) та багатьох інших. Цього місяця буде підбито підсумки конкурсу-огляду кращих ветеранських організацій закарпатської міліції, на переможців якого чекають грошові премії від керівництва УМВС в сумі, відповідно, 1000, 800 та 500 гривень.

 

Основне завдання ветеранської організації—це допомога ветеранам і пенсіонерам ОВС. Цьогоріч 287 ветеранів одержали матеріальну допомогу, 38 безплатно оздоровилися в санаторіях краю, 20—за безплатними путівками МВС України. На сьогодні в міністерстві замовлено ще десяток безплатних путівок для ветеранів. Вони також регулярно лікуються та оздоровлюються в лікарні з поліклінікою СМЗ УМВС, де для них облаштовано дві спеціальні палати. Все це, наголошує Віктор Отовчиць, було б неможливе без активного сприяння керівництва закарпатської міліції, особисто начальника УМВС генерал-майора Віктора Русина. А також без допомоги спонсорів. З останніх найбільше піклуються ветеранськими проблемами керівники: СП «Фішер-Мукачево» -- Василь Рябич, СП «Дюті Фрі» -- Володимир Сулима, ПП «Перспектива» з Мукачева—Михайло Спачинський, ПП «Улашин» з с.Білки Іршавського району—Олександр Улашин, місіонерське товариство «Блага Вість» з с.Сільце Іршавського району—Іван Бабич, МП «Мараморош» --Віктор Закревський, товариства «ГІД» з Мукачева – Михайло Кіш, «Нумінатор» з Берегова –Іштван Гайдош. Усім спонсорам керівництво Ради ветеранів УМВС висловлює щиру подяку.

На сьогодні у ветеранській організації триває робота з поновлення обліку важкохворих і самотніх пенсіонерів і ветеранів ОВС. В газеті «Відомості міліції» запроваджено нову рубрику: «Як живеш, ветеране?». 56 ветеранам передплачено це видання.

 

Рада ветеранів надає допомогу з працевлаштування працівникам міліції, які виходять на пенсію, юридично консультує їх з тих чи інших питань.

 

Регулярно проводяться в краї святкові заходи, присвячені пенсіонерам і ветеранам міліції. Зокрема, до міжнародного жіночого Дня 8 Березня члени президії Ради ветеранів відвідали жінок-пенсіонерок і вдов загиблих міліціонерів, яким було вручено квіти та продуктові набори. До Дня Перемоги 9 травня на базі батальйону внутрішніх військ в Ужгороді відбулася зустріч із ветеранами, яким від імені керівництва УМВС було вручено нагороди, матеріальну допомогу, продуктові пайки. З нагоди Дня вшанування загиблих працівників міліції було відзначено їхні сімї, яким надано матеріальну допомогу. До Дня вшанування партизанської слави було здійснено виїзд на полонину Руна в Перечинському районі, де покладено квіти до памятників керівникам партизанських загонів В.Русину та О.Тканку.

 

З нагоди свята ветеранів урочисті заходи пройдуть в усіх міськ-райвідділах краю, а в УМВС буде запрошено колишніх начальників міліції, яким вручать нагороди, грамоти, матеріальну допомогу.

 

Самі ветерани надають велику допомогу у вихованні міліцейської молоді. На врученні лейтенантських погонів завжди присутні ветерани, які закріплені в міськ-райвідділах як наставники молодого покоління. Після вручення погонів молодих лейтенантів ведуть на екскурсію в музей УМВС, де вони ознайомлюються з історичним минулим закарпатської міліції, легендарними постатями, які творили цю історію.

 

З метою культурного виховання правоохоронців в УМВС регулярно проводяться виставки картин провідних митців краю, зокрема тепер триває виставка робіт членів обласної Спілки професійних художників Закарпаття.

 

Наступний, 2013 рік Асоціація ветеранів МВС України оголосила роком роботи в первинних ветеранських організаціях. Тож основне наше завдання, наголошує Віктор Отовчиць,--це дійти до кожного ветерана та пенсіонера, дізнатися про те, чим вони живуть, які в них проблеми, турботи, і по можливості вирішувати їх.

 

З нагоди свята – Дня вшанування пенсіонерів і ветеранів міліції голова ветеранської організації закарпатської міліції щиро зичить всім своїм колегам міцного здоров’я, довгих років життя, радості від кожного прожитого дня. Адже з виходом на пенсію життя працівника міліції не закінчується, воно продовжується. Зі святом вас!

 

 

 

 

 

Автор:Володимир ПАВЛЮХ

Джерело:УМВС України в Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.