Учені розповіли про небезпеку алкоголю «для розігріву»

Швейцарські вчені виявили, що алкогольна "розминка" перед виходом у світ призводить до подвійних неприємностей.

 

Під час дослідження учені вивчили практику споживання спиртного 183 молодих людей (97 дівчат і 86 юнаків) у віці 23 років. Усі вони були студентами вищих навчальних закладів Швейцарії.

 

Дані про споживання алкоголю і місцях, де це відбувалося, починаючи з п'ятої вечора і до ранку наступного дня, збиралися по четвергах, п'ятницях і суботах. Вчені отримували їх за допомогою мобільних телефонів учасників з виходом в інтернет шість разів на добу. Всього за п'ять тижнів було отримано 7828 звітів за 1441 вечір.

 

Дослідників найбільше цікавив зв'язок між алкоголем "для розігріву", підсумковою кількістю спожитого за вечір і ніч спиртного та несприятливими наслідками.

 

За словами вчених, тенденція вживання дешевого і доступного алкоголю перед походом до клубу, бару, на концерт або спортивний захід широко поширена в США і Європі. У Швейцарії, за даними авторів, близько третини запланованих молоддю заходів, де розпивали спиртне, випереджається алкогольним "аперитивом". Як наслідок, через це молоді люди випивають у два рази більше алкоголю за ніч.

 

У результаті дослідження 47,5% юнаків і дівчат розповіли про наслідки своїх пиятик. Так, 40,7% чоловіків і 36,1% жінок повідомили про похмілля, 20,9% і 12,4% - відповідно про незаплановане вживання психоактивних речовин, 11,6% і 7,2% - про втрату пам'яті, 8, 1% і 5,2% - про незапланований і незахищений секс, 5,8% і 3,1% - поранилися самі або завдали шкоди комусь іншому, а 3,5% юнаків зізналися, що в підпитті завдали шкоди чужій власності або вчинили акт вандалізму.

 

Зазначимо, нещодавно фахівці заявили, що українцям мало відомо про безпечні дози алкоголю


Джерело:ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.