Піст – це не лише духовне випробування, а й можливість урізноманітнити свій раціон корисними та смачними стравами. Багато хто вважає, що пісне харчування одноманітне, але сучасні рецепти доводять протилежне. Експерти радять збалансувати раціон білками рослинного походження – це бобові, гриби, горіхи та насіння. Аби зробити страви смачнішими, варто експериментувати зі спеціями та соусами. Найперше, від чого відмовляються під час періоду посту – це м’ясо. Його найкращий замінник – бобові. Цього продукту на ринках краю вдосталь. Пані Марія розповідає, яку квасолю мукачівці купують найчастіше та чому. Полюбляють і картоплю. Сучасне пісне меню – це не лише традиційні каші та супи, а справжнє поле для кулінарних експериментів. Головне – підійти до приготування творчо, і тоді піст стане ще й корисним оновленням для організму.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook