Смачну домашню їжу у реторт-пакетах, у селі Веряця волонтери готують щодня починаючи із перших днів повномасштабного вторгнення. Цю домашню їжу у реторт-пакетах військовим на фронт відправила Ірина Світлик із села Веряця, що на Виноградівщині. Жінка з перших днів повномасштабного вторгнення у себе вдома на подвір’ї організувала польову кухню. Каша, борщ, голубці , для військових тут готують різні страви. А починали все з випічки. Нині у Ірини є чимало помічників. Хтось допомагає на кухні, хтось донатить на продукти. Привозять Ірині і готові страви.
На кухні у кожного своя зона відповідальність. Працюють заради спільної мети. Коли їжа готова жінки розсипають її реторт-пакети. Їх доречі виготовили за спеціальним замовленням. Згодом вже запаяні пакети поміщають у автоклав. Де їжа стерилізується, та доходить до повної готовності. В день тут можуть виготовити понад 250 порцій різних страв. На яких тільки напрямках не смакували військові закарпатські смаколики. За це постійно дякують господиням. Ірина та Сергій займаються волонтерством з перших днів повномасштабної війни. Обоє працюють, виховують 3-х дітей. А весь свій вільний приділяють саме допомозі військовим. Бо не знають, як можна інакше, коли в країні війна.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook