Сало – продукт без якого українці не уявляють свого раціону. Та зараз його вартість сягнула рекордних показників. Ціни зросли майже вдвічі - якщо ще кілька місяців тому кілограм можна було придбати за 120–150 гривень, то нині продавці просять від 200 до 220 гривень за домашній продукт. Продавці пояснюють подорожчання зменшенням поголів’я свиней, високими цінами на корм та зростанням вартості утримання худоби.
Як наслідок - цінник підвищився і на м’ясну продукцію. На ринках Закарпаття представлено сало двох видів копчення – холодного та гарячого. Місцеві жителі відзначають, що сало залишається незмінним елементом їхнього раціону,але через кусючу вартість , купувати стали набагато менше. Особливо коливання цін впливає на пенсіонерів. Загалом тенденція зростання цін на м’ясну продукцію є загальноукраїнською і триватиме до стабілізації аграрного ринку. А поки українцям доведеться дещо обмежити споживання улюбленого, але такого дорогого продукту.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook