Ціни на продукти харчування в Україні б’ють нові рекорди. У травні 2025 року їжа здорожчала на 22 %, а деякі овочі — у 3–4 рази. Весняні заморозки призвели до неврожаю ягід, тому і їх ціна нині стрімкого збільшилася. За останні пів року гречка подорожчала на 30%, яйця — удвічі, а ціна м’яса стала непідйомною для багатьох родин. Продавці розповідають, раніше жителі брали м'ясо з запасом, кілограмами. Ужгородці жартую: в магазин ходять , як на квест — як би купити все потрібне і не залишити всю зарплату на касі. Ужгородка пані Анна, розповідає, аби зекономити на покупки ходить виключно із списком. Купує мало, але якісні продукти. У супермаркетах бере крупи, стежить за акціями, свіжі овочі та м’ясо купує на ринку. І тут намагається купувати у одних і тих самих продавців. Так, каже є шанс на знижку. Пральні засоби, косметика, парфуми: все це теж не назвеш дешевим. Аби зекономити на одязі багато хто з містян купує його у міжсезоння, на рік майбутній – так кажуть дешевше, хоч і старі колекції. А от молодь більше замовляє одяг та взуття онлайн. Економити українці навчилися на всьому — від побутових дрібниць до великих покупок. І навіть на красі. Ужгородці активно користуватися кешбеком і додатками для моніторингу акцій. Відкладають навіть невеликі суми на «чорний день». Попри всі труднощі, не втрачають оптимізму і шукають нові способи тримати родинний бюджет під контролем. Бо головне, кажуть — разом долати виклики та вірити в краще.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook