Військові частини Закарпаття за підсумками 2012 навчального року не отримали відзнак від командування

15 листопада 2012 року відбулися розширені засідання Військових рад Командування Сухопутних військ та Повітряних Сил Збройних Сил України.

 

У Києві у засіданні взяли участь керівний склад Командування Сухопутних військ, командувачі оперативних командувань і начальник Територіального управління “Північ”, командири армійських корпусів та військових частин, їхні заступники, начальники військових навчальних закладів Сухопутних військ, обласні військові комісари.

 

Виступаючи перед присутніми, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Генадій Воробйов підкреслив, що у поточному році вдалося підвищити показники бойової підготовки, покращити рівень навченості особового складу та злагодженості підрозділів.

 

Під час Військової ради було проаналізовано стан готовності з’єднань і військових частин Сухопутних військ до виконання завдань за призначенням, а також хід удосконалення бойової та мобілізаційної готовності протягом 2012 року.

 

Генерал-полковник Генадій Воробйов також визначив пріоритетні завдання на 2013 рік.

 

У Вінниці розширене засідання Військової ради Командування Повітряних Сил ЗС України проходило під головуванням командувача виду генерал-лейтенанта Юрія Байдака.

 

У заході взяли участь керівний склад Командування Повітряних Сил, Повітряних командувань “Центр”, “Захід” та “Південь”, тактичної групи “Крим”, Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Державного науково-випробувального центру, керівники навчальних центрів виду, командири військових частин.

 

Відкриваючи засідання, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Байдак підкреслив, що метою Військової ради є надання об’єктивної оцінки стану підготовки Повітряних Сил у 2012 навчальному році та визначення завдань на 2013 навчальний рік. Упродовж засідання були проаналізовані усі сфери діяльності цього виду Збройних Сил.

 

Генерал-лейтенант Юрій Байдак зазначив, що завдання, які були визначені Міністром оборони України та начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем ЗС України у 2012 році, виконані на належному рівні.

 

– Завершено 2012 навчальний рік, визначений “Роком офіцера-лідера та фізичної підготовки і спорту”. Проведені заходи позитивно вплинули на морально-психологічний стан особового складу, сприяли формуванню у офіцерського та сержантського складу лідерських якостей, – наголосив генерал-лейтенант Юрій Байдак.

 

За словами командувача, у 2012 навчальному році в системі оперативної підготовки Повітряних Сил було сплановано і проведено майже 40 заходів.

 

– Органи військового управління Повітряних Сил діяли у нових перспективних організаційно-штатних структурах, виконували завдання у складі управлінь авіації та протиповітряної оборони, центрів управління і оповіщення оперативних командувань, Командування Військово-Морських Сил, – зазначив генерал-лейтенант Юрій Байдак.

 

У поточному році Повітряні Сили залучалися до виконання завдань у системі антитерористичного забезпечення проведення на території України фінальної частини футбольного чемпіонату “Євро-2012”. Оцінити рівень підготовки військових частин виду Збройних Сил також дало можливість проведення комплексу дослідницьких, експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами (силами) “Перспектива – 2012”.

 

Було детально проаналізовано та об’єктивно оцінено стан бойової та мобілізаційної готовності, бойового чергування, підбито підсумки підготовки авіаційних, зенітних ракетних, радіотехнічних військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України, а також стан військової дисципліни та правопорядку у військових колективах виду у поточному році.

 

Генерал-лейтенант Юрій Байдак довів до присутніх головні завдання, визначені виду Збройних Сил України на 2013 навчальний рік.

 

Під час Військових рад було визначено кращі військові частини видів Збройних Сил.

 

Так, за підсумками стану бойової та мобілізаційної готовності, рівня бойової підготовки і військової дисципліни кращими у Сухопутних військах за підсумками 2012 навчального року визнані 8-й армійський корпус, 30-та окрема механізована бригада, 80-й окремий аеромобільний полк та Запорізький обласний військовий комісаріат.

 

У Повітряних Силах кращими стали бригада тактичної авіації з Миколаївщини (командир – полковник Володимир Помогайбо), зенітна ракетна бригада з АР Крим (командир – полковник Андрій Матвієнко), а також радіотехнічна бригада, дислокована у Харківській області (командир – полковник Руслан Грінчак).


Джерело:Міністерство оборони України



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.