Існує два види пальмової олії: звичайне пальмова та ядропальмовое. Пальмова олія є густий червоно-помаранчевої масою, яку отримують після віджимання пальмових плодів з подальшою його очищенням. Ядропальмовое масло, що має характерний запах і присмак горіха, отримують з насіння пальми.
Тропічні пальмові олії мають широке застосування. Їх використовують для виробництва кондитерських і кулінарних виробів, вони є основою для приготування маргарину. У упаковки з локшиною швидкого приготування кладуть пакетики з пальмовою олією. У пальмовій олії обсмажують чіпси, а в більшості країн тропічного клімату його використовують для заправки салатів. Пальмова олія є цінним компонентом для отримання доброго мила, так як воно повільно розчиняється у воді, з нього роблять якісні свічки. А нещодавно пальмової олії знайшли ще одне гідне застосування - його почали використовувати як паливо для автомобілів. Перші автомобілі, що працюють на паливі, у складі якого використовується пальмове масло, з'явилися в Малайзії.
Джерело:myhelper.com.ua