Бійці 128-ї ОГШБР готують найсмачнішу закарпатську страву - бограч (ФОТО)

Яка одна з найголовніших страв у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді? Звичайно, боґрач! Його готують у всіх без винятку підрозділах. Але не щодня, а тільки в особливих випадках. Між іншим, у кожному підрозділі боґрач смакує по-різному, і це цілком нормально. Адже не кожному щастить дістати від волонтерів спеціальну приправу – «Erős Pista»!
У 1 стрілецькому батальйоні боґрач приготували бійці під керівництвом шеф-кухаря Олега (на фото він із найбільшою бородою). Олег із Харкова й 12 років пропрацював кухарем у різних ресторанах. Він сам прийшов служити в 128 ОГШБр – послухав рекомендацію друга дитинства, що служить тут офіцером. І не шкодує про своє рішення. 
Вперше Олег скуштував боґрач у Мукачеві під час базової військової підготовки. А коли приїхав у зону бойових дій, і сам почав готувати цю знамениту страву. Яка, до речі, вважається «двоєдиною» – настільки ситна, що після неї не хочеться другого. 
Боґрач цінують і солдати з сержантами, й офіцери. Але найбільше він смакує піхотинцям, що виходять із «нуля» у фронтові села відновитися й відпочити. Найчастіша їхня реакція, коли привозять боґрач: «Дайте добавки!»

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар