Білі, підберезники, підосичники, інші осінні гриби Карпат - кошики зі щойно зібраними дарами лісу приваблюють покупців. На Закарпатті стартував грибний сезон. Для когось грибні страви - це смак дитинства, для інших – кулінарні вподобання та традиції, а є, що беруть, аби сушити на зиму чи для бізнесу, до прикладу для ресторану. Продавці біля центрального ринку Ужгорода, кажуть, збирали гриби з самого ранку в лісах Перечинщини та Великоберезнянщини, аби продати, звісно якнайвигідінше. На початку сезону, коли тільки гриби набирають обертів – ціни традиційно зависокі. Найкращий період для тихого полювання – з середини вересня до кінця жовтня, ще залежить від погоди. Зокрема дощів та температури. Природа Карпат – щедра, головне не забувати про обережність. Варто збирати чи купляти лише відомі види грибів, аби не отруїтися.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook