В Ужгороді вилили цілу діжку вина на землю (ВІДЕО)

 В обласному центрі Закарпаття чотири дні поспіль насолоджувалися «Божоле» — молодим домашнім вином. А ще цибулевим супом, смаженими каштанами, пастою та штруделем. 

Дух Франції відчули в Ужгороді. Чотирі дні поспіль тут дегустували 18 сортів найкращого молодого домашнього вина із цьогорічного врожаю.

Ідея запозичена від французів, а напої закарпатські. Кухарі спекли 100 кілограмів тістечок. У казанах посеред вулиці приготували глінтвейн та запашний чай із 25-ти трав і фруктів. А ще смажили каштани й наварили 300 літрів цибулевого супу.

«Цибуля, олія, біле вино - класичний французький цибулевий суп. На цей 100-літровий казан пішло 150 кілограмів цибулі. Готували цілий день вчора. Варили, перетирали через дрібне сито, зливали у чани. Смак - класичний, французький», - запевняє кухар Михайло Купець.

Першу діжку молодого вина урочисто відкрили на головній ужгородській вулиці Корзо. Частину напою вилили на землю – це подяка за добрий урожай. Молоде вино, ще не витримане у дубових діжках - надзвичайно легке та свіже.

Рожеві, білі й червоні, десертні й сухі молоді вина тисячі туристів порівнюють зі справжнім «Божоле» із Франції. Кажуть - закарпатські напої - не гірші й ідеально смакують із французькими стравами.

Атрибут свята - спеціальний скляний келих із пам’ятним гравіруванням, з якого п’ють «Божоле». Власники таких келихів беруть участь у розіграші романтичної подорожі на двох до Парижа.

А організатори дійства впевнені: свято привчає людей до якісних натуральних напоїв. І розвиває бренд закарпатського домашнього вина.

 


Світлана Ковбиця, «ФАКТИ», ICTV

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.