На Закарпатті штраф за Червонокнижні види риби виріс у 10-100 разів....

Управління Закарпаттярибоохорони наголошує на посилені відповідальності за незаконне добування видів занесених до Червної книги України. Так Постановою КМУ від 07.11.12р. № 1030, в значній мірі підвищено суму відшкодування завданих збитків за 1 екз. виду. Так, за вилов 1 харіуса Європейського сума відшкодування складає 14 000 грн., такаж сума і за дунайського лосося (головатиця), а за стерлядь сума складає аж 48 000 грн. Гості та рибалки Закарпаття, будьте обачними під час відпочинку і уточнюйте місця лову в органах рибоохорони з метою уникнення неприємностей.

 

Підводячи підсумки рибоохоронної діяльності з початку листопада необхідно відмітити, що на кількість викритих порушень суттєво вплинув фактор зміни погоди в тому числі і похолодання та маловоддя Закарпатських водойм.

Разом з тим за вказаний період до адміністративної відповідальності притягнуто 71 чол.(лов на заборонених ділянках в нерест, перевищення ліміту знарядь лову, перебування з забороненими засобами лову, лов риби на зимувальних ямах), а також за грубе порушення правил рибальства (браконьєрство) 4 чол., 1 за вилов Червонокнижних видів. Окремо було проведено рейдові перевірки по дотриманню природоохоронного законодавства на водних об’єктах та в межах водоохоронних зон (будівельні, розчистка русел, експлуатація гідротехнічних споруд та насосних станцій …). За не виконання приписів та не виконання законних вимог інспекторів рибоохорони, по ст..188-5 КУпАП, притягнуто 6 чол.

За результатами розглянутих адміністративних справ на порушників накладено 3 757 грн.(у 28 випадках 1 100 грн. стягнуто на місці) та подано на відшкодування за завдані збитки у 2 випадках на 1 030,8 грн., вилучено 4 заборонених засобу лову (сітки) і затримано 6 кг. риби і один човен.


Джерело:Закарпатдержрибохорона

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.