Як розмовляти про секс зі своїми дітьми

Секс - важлива частина людського життя. Він включає в себе не тільки фізичне статеві зносини з іншою людиною. Він впливає на те, як ми сприймаємосебе в якості чоловіків і жінок, і навіть іноді впливає на вибір, який ми робимо. Тому говорити з дітьми про секс - дуже правильна думка. У кожному разі, вони дізнаються про це з якогось джерела, тому буде краще, якщо відомості про це вони отримають від своїх батьків.Найкращий час для таких бесід - той момент, коли ваші діти знаходяться у віці, що передує підліткового, в середніх класах школи.

 

Чому я повинен говорити про секс зі своїми дітьми?

 

Говорити зі своїми дітьми про секс важливо длятого, щоб допомогти своєму дівчинці або хлопчикові створити правильне ставлення до сексу і навчитися відповідального сексуальної поведінки. Відкрите обговорення сексу зі своєю дитиною також дозволить вам надати дитині точну інформацію. Те, що діти можуть дізнатися зінших джерел, може не бути правдою і може не відображати ті особисті та моральні цінності та принципи, які ви вважаєте основними для своїх дітей. Крім того, вони повинні розуміти можливі наслідки сексуальної активності, включаючи вагітність ізахворювання, що передаються статевим шляхом, а також емоційні поранення.

 

Якщо я поговорю зі своїми дітьми про секс, не спровокує я їх цим на заняття сексом?

 

Для дітей важливо зрозуміти сексуальні почуття і відносини перш, ніж вонистануть сексуально активними. Фактично, дослідження показали, що ті підлітки, які обговорювали секс зі своїми батьками, зазвичай починали сексуальне життя в більш пізньому віці і використовували засоби контрацепції.

 

Що я повинен розповістисвоїм дітям про секс?

 

Перш за все, зосередьтеся на фактичних відомостях про секс. В якості базового, скористайтеся наступним переліком тем:

 

Пояснення анатомії та репродуктивної системи чоловіків і жінок

Статеві зносини івагітність

Здатність до зачаття і контроль народжуваності

Інші форми сексуальної поведінки, включаючи оральний секс, мастурбацію і петтинг

Сексуальна орієнтація, включаючи гетеросексуальність, гомосексуальність ібісексуальність

Фізичні та емоційні аспекти сексу, включаючи відмінності між чоловіками і жінками

Подання про самого себе і суспільний тиск

Захворювання, що передаються статевим шляхом

Згвалтування і згвалтування під час побачення, включаючи стану інтоксикації (алкоголь або наркотики), або прийняття прогулянок /перебування у відокремлених місцях з незнайомцями або знайомства, що піддають нас ризику

Як вибір одягу і те, як ви подаєте себе, сигналізують іншим людям про вашу сексуальну зацікавленість

Яким чином я повинен говорити зі своїми дітьми про секс?

 

Деякі батьки відчувають себе некомфортно намагаючись говорити про секс зі своїми дітьми. Перш, ніж ви сядете поруч зі своєю дочкою чи сином для того, щоб поговорити з нею /ним про секс, попрактикуйтесь. Приділяйте увагу дитині і слухайте його. Може бути корисним, якщо будуть присутні обидва батьки для того, щоб підтримати один одного. Деякі діти можуть соромитися розмовляти про секс або визнавати, що вони чогось не знають, і не ставити прямих питань. Зачекайте зручного випадку, щоб обговорити з дітьми питання сексу. Цей випадок може виникнути зі сцени на телеканали або у фільмі, книги або статті або ж коли ваші діти увійдуть в пубертатний вік і їх зовнішність почне змінюватися - почнеться зростання грудей або ж волосся на обличчі. Поясніть хід процесу фізичного дорослішання і сексуального збудження. Пам'ятайте про необхідність поважати приватне життя своєї дитини і намагайтеся показати йому, що ви вірите в те, що вона чи він буде приймати правильні рішення.

 

Сексуальні права підлітків

 

При бесіді зі своєю дитиною-підлітком пам'ятайте про зазначені нижче сексуальних правах підлітків, які були розроблені Радою з Сексуальної Інформації та Освіті Сполучених Штатів (SIECUS):

 

Право на достовірну інформацію про сексуальність та ВІЛ /СНІД

Право припинити фізичний чи сексуальний контакт з партнером на будь-якому етапі

Право сказати ні на будь-яке небажане дотик будь-якого типу

Право приймати рішення про сексуальність в той момент, коли ви до цього готові

Право висловлювати свою сексуальність безпечно без ризику небажаної вагітності, або зараження захворюванням, що передається статевим шляхом, включаючи ВІЛ /СНІД

Право не піддаватися тиску щодо фізичних параметрів або сексуальності

Право не висловлювати свою сексуальність поки ви самі цього не захочете

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.