Використовують паперові пакети, екологічно чисті бокси та папері соломинки – у Мукачівській громаді бізнес активно впроваджує культуру екологічного використання відходів. До прикладу у закладах харчування використовують біо бокси для їжі на виніс. Досвідом діляться працівники популярного закладу.
От у кав’ярнях міста над Латорицею все частіше для кави на виніс пропонують стакани з паперу або ж повторно перероблені. Для популяризації екологічної свідомості навіть у щоденній звичці – купівлі кави заклади вдаються до цікавих методів маркетингу. Також у краї набирають популярності візити у кав’ярню з власною тарою. Часто заклади підтримуючи свідомий вибір споживачів дають знижку на напої. Та поки про значну статистику говорити зарано. Кажуть баристи. Формувати культуру поводження з відходами серед споживачів вкрай важливо, кажуть фахівці. Адже навіть зекономлений один стаканчик, одноразова пластикова тарілка чи соломинка є маленьким кроком до збереження природи. Представники закладів зазначають, що екологічна свідомість повинна формуватися на побутовому рівні. І завдяки впровадженню повторно переробленої тари та пакетів дозволить значно мінімалізувати забруднення міста на загалом навколишнього середовища.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook