Губернатор Закарпаття отримав відзнаку «Полум’я миру»

Голова Закарпатської ОДА відвідав урочистий прийом поважної благодійної організації «Полум’я миру» в австрійській столиці Відні. Благодійники прагнуть залучити до співпраці всіх небайдужих людей. А віднедавна до міжнародної організації долучилася й Україна, відтак, на цьогорічний прийом запрошені й українські гості, зокрема, і закарпатці.

Для поважного зібрання обрали легендарний зал історичного Палацу Палфі у серці столиці Австрії. Тут, до речі, уперше виступив шестирічний музичний геній Моцарт – палац здавна слугує місцем для проведення особливих подій. Організація, сама назва якої свідчить про її призначення, підтримує гуманітарні проекти, сприяє налагодженню зв’язків між країнами. Керівники асоціації Герта Маргарет Габсбург-Лотрінген та віце-президент Шандор Габсбург-Лотрінген представили численним гостям із різних країн звіт за минулий рік і нагадали, що цьогорічний прийом має особливу мету.

– Ми проводимо благодійну акцію і на користь Закарпаття, адже дуже важливо діяти заради блага людей, допомагаючи тим, хто цього потребує. Особливу увагу приділяємо проектам у сфері охорони здоров’я, - розповіла Президент асоціації «Полум’я миру» Герта Маргарет Габсбург-Лотрінген.

Присутньому на прийомі керівнику Закарпаття Олександру Ледиді урочисто вручили символ організації «Полум’я миру» - особливий знак, який покладає на володаря відповідальність докладати всіх зусиль для виконання покладених на нього благородних завдань.

– Гордий отримати нагороду від родини спадкоємців Габсбургів. Це дуже незвичайний знак, який багато до чого зобов’язує. Адже перший крок зі свого боку організація «Полум’я миру» для Закарпаття вже зробила, підготувавши 30 краян для надання першої медичної допомоги. І сьогодні є домовленість, що «Полум’я миру» продовжуватиме свою діяльність в області, а влада, запевняю, максимально сприятиме всім проектам.

Проведена акція з підготовки парамедиків у Закарпатській області та надання гуманітарної допомоги є першим кроком на шляху подальшої плідної співпраці Української служби порятунку з відповідною громадською організацією Австрії. Від імені начальника Української служби порятунку за відданість ідеалам гуманізму та особистий внесок у справу заснування і розвиток служби порятунку керівник Закарпатської області передав Орден честі в золоті керівникам Асоціації «Полум’я миру».

 

Джерело:Прес - центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.