Чи варто робити аборт?

Слово «аборт» лякає і відштовхує одночасно, але саме з цим фактом більшості жінок доводиться зіткнутися в житті і ухвалити доленосне рішення робити аборт чи ні.

 

Будь-яка жінка не здатна холоднокровно прийняти правильне рішення про штучне переривання вагітності, що не входила в її плани. Результати статистики лякають: щорічно у світі проводиться більше 50 мільйонів абортів. Таким чином, кожна четверта вагітність переривається штучно. Чому так багато жінок зважується на цей крок?

Фінансове питання

Проблеми з питанням житла, банківські кредити, відсутність фінансової підтримки молодої сім'ї часто призводять до того, що жінка приймає рішення відкласти появу малюка на невизначений термін.

 

 

 

Саме з причини поганого матеріального становища багато жінок йдуть на аборт. Але, якщо задуматися, можна побачити, що в реальності голодна смерть молодої сім'ї не загрожує, а просто з'являється страх перед втратою звичного комфорту, змінами в житті і неминучістю перед новими обмеженнями.

 

За таких обставин необхідно вирішити, що для вас важливіше – фінансове благополуччя або дитина. Звичайно, з народженням малюка не виключені фінансові труднощі. Але це тільки тимчасові обмеження, які необхідні для того, що подарувати життя маленькій людині та випробувати щастя материнства. Хіба це не виправдовує майбутні складнощі?

 

Плани на майбутнє

Іноді вагітність дійсно застає жінку зненацька, якщо вона поставила перед собою масу продуманих планів на найближче майбутнє: кар'єрний ріст, додаткова освіта, і т.д. Безумовно, ми всі, так чи інакше, плануємо своє життя, а коли вагітність не вписується в плани, вона набуває статусу серйозної перешкоди в їх досягненні. Що можна зробити з перешкодою? Звичайно – позбутися від нього, але на вагах коштує життя дитини.

 

У подібній ситуації аборт не вирішує проблему, а боягузливо обходить її. Ситуацію можна гідно вирішити, якщо внести коректування в свої плани, передбачивши в них поява на світ маленького чоловічка.

 

І зовсім не страшно відстрочити реалізацію планів на кілька років. Немовля не примусить вас до безвихідного існуванню в стінах будинку. Виховуючи маля, ви цілком зумієте паралельно отримувати дистанційну освіту, працювати вдома і т.д.

Головне – не рубати з плеча, приймаючи кардинальне рішення. Спробуйте уявити своє майбутнє життя, в якій вже є дитина, швидше за все, цей факт не здасться вам страшним, а навпаки – милим і привабливим.

Проблеми на особистому фронті

Бувають випадки, коли жінка, якийсь час перебуває у шлюбі, або має тривалі стосунки з чоловіком, відчуває себе неготовою до народження дитини. Виною цьому може бути невпевненість у партнері або складнощі у відносинах з ним, які формують відчуття нестабільності і дискомфорту. У цьому випадку жінка свідомо приймає рішення про аборт, не уявляючи, як вона народить дитину від чоловіка, який приділяє більше уваги роботі чи друзям, ніж їй, якщо він постійно захоплюється іншими жінками, наповнюючи власні відносини конфліктами з приводу і без.

 

За таких обставин потрібно зрозуміти, що ви несете відповідальність за життя майбутньої дитини, у якого вже стукає сердечко. А особисті незлагоди і конфлікти не повинні стати підставою для смерті живої істоти. Малюк не винен у тому, що у його батьків є проблеми в особистому житті, він не зобов'язаний розплачуватися за них ціною власної загибелі.

 

Цілком можливо, що ваш загальний дитина допоможе вам стати ближче з партнером, наповнивши життя новими фарбами.

 

Якщо таке трапилося, і вагітність у вашому житті виявилася незапланованою, – не потрібно впадати у відчай, більшість проблем можна вирішити, уникнувши аборту.

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.