Пішохідний міст в Ужгороді рятують від сміття (ФОТО, ВІДЕО)

 Закарпаття, навчене гірким досвідом руйнівних паводків та локальних підтоплень, чи не перший в Україні регіон, який почав вживати заходів щодо їх попередження. 

Особлива увага приділяється підмостовим руслам річок. Оскільки стан підмостових русел та мостових опор суттєво впливає на пропуск води під час паводків, їх стан постійно перебуває під наглядом відповідних служб і, зокрема, ТУ МНС у Закарпатській області.

 

Так, сьогодні, 22 листопада, рятувальники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області очистили опори пішохідного мосту в Ужгороді від сміття, що його нанесло водою.

 

«Складність ситуації у тому, що чим більше цього сміття буде накопичуватись, тим більше буде навантаження на мостові опори і міст може знести — повідомив начальник Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Віталій Гільтайчук. — Така ж проблема виникає і взимку, коли утворюються льодяні затори».

 

Майже дві години рятувальники та водолази за допомогою багрів та засобів малої механізації розчищали головну річку нашого міста. Більш ніж 6 куб. м сміття та різного мотлоху виловили з води бійці МНС. Таке скупчення гілляк, а то й цілих стовбурів дерев під час паводку здатне не тільки стримувати прохід води, але й сприятиме нагромадженню інших, а це може призвести до непередбачуваних наслідків.

 

Подивитися на це видовище на самому мості зібралося чимало ужгородців.

 

 

 

 

[media=http://www.youtube.com/watch?v=mNCdRFNKOqo]


ТУ МНС у Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.