Іноземним хірургам дозволять оперувати в Україні

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив підготувати проект змін до вітчизняного законодавства, яке запровадить механізм залучення іноземних фахівців в галузі медицини як до хірургічних операцій, так і до процесу практичного навчання молодих спеціалістів в Україні. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час наради з експертами в сфері охорони здоров'я.За словами Глави Уряду, це вирішить проблему нестачі в Україні оперуючих лікарів.

 

Сьогодні в Україні працює 425 кардіохірургів, із них самостійно оперують лише близько 60.

 

"Мене вразило, що у нас всього 60 оперуючих лікарів. А з них 30 зосереджено в Інституті ім. Амосова», - наголосив Микола Азаров. За його словами, цю ситуацію треба негайно виправляти, оскільки Україні необхідна більша кількість кардіохірургів. «На відповідну підготовку піде 2-3 роки. Тому це треба робити негайно", - підкреслив Микола Азаров.

 

Він наголосив, що ситуацію з підготовкою кадрів для кардіохірургії можна змінити за рахунок створення відповідної кафедри у кожному медуніверситеті країни.

 

Глава Уряду доручив Міністерству охорони здоров’я разом з представниками відповідних медінститутів та Академії медичних наук вивчити це питання та запропонувати проект рішення.

 

Нагадаємо, як повідомив глава Уряду, у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова в Києві буде побудовано сучасний кардіохірургічний корпус, спорудження якого почнеться в 2013 році.

 

 

Джерело: УНН

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.