Як пояснити дівчинці про її майбутній перехід у дівчину

У народі розмови з дітьми на інтимні теми були заборонені традицією. Звичай цей існував у нас мабуть аж до 70 років 20 ст.

На це були різні причини, і одна з них - спроба обмежити сексуальність жінки. Для патріархального суспільства, яким ми є, це, можна сказати, нормально.

Дівчинка отримувала інформацію від своїх старших подруг.

тож, впевнена, що ваша дівчинка теж уже знає все, що їй неохідно знати.

Я зробила такий невеличкий екскурс в традицію, щоб ви могли зрозуміти, що незручність, яку ви почуваєте, закладена у вас нашим суспільством. Якщо ваша мама не говорила з вами на подібні теми, то і ви перейняли її манеру поведінки.

З ваших слів я зрозуміла, що потреба приймати участь у процесі дорослішання дитини у вас є.

Все що вам треба зрозуміти - що манера поведінки залежить тільки від вас самих, якщо стара вас не влаштовує - змінюйте її.

Я можу порадити зробити свято, відзначити цей день, щоб він запам"ятався дівчинці як особливий.

Для цього треба почати розмову про те, що вона вже подорослішала, поговоріть про те, що уже відрізняє її від маленької дитини, зосередьтеся на тому, чого вона вже навчилася.

А тоді перейдіть до того, що її тіло теж почне, або вже почало змінюватися, дорослішати. Можна спитати: "Ти мабуть вже знаєш, чим дорослі дівчата відрізняються від маленьких?"

Таке формулювання покаже, що ви визнаєте її дорослість і її причасність до "секретної" інформації. розпитайте про те, що вона вже знає. Поправте, якщо це потрібно, якщо інформація дійшла до неї спотвореною.

Розкажіть про особливості цього процесу,гігієну, про його необхідність для майбутнього материнства. Зауважте, що її тіло готується до того, щоб вона могла стати мамою. Поговоріть про її майбутніх дітей. Кого вона б хотіла, скількох? Розкажіть про подібний день у вашому житті.

Якщо виникне потреба, поговоріть про майбутню вагітність і пологи.

в цей час ви можете закласти основний сценарій поведінки на ці випадки. Наприклад розказати, що вагітність може бути дуже приємною і радісною, наголосіть на тому, за яких умов це можливо, а за яких ні, привчаючи дівчинку до думки, що до неї треба ставитися надзвичайно серйозно.

Розкажіть про те, що день, коли вперше підуть місячні - є значним днем у її житті. І ви хочете відзначити його. Думаю, що запрошувати гостей у цей день не варто, але влаштувати святкову вечерю в колі сім"ї або сходити кудись було б просто чудово.

Можна цю інформацію видавати порціями: один день про одне, інший про інше. Якщо довіру було встановлено, то дівчинка сама звертатиметься до вас час від часу з питаннями, які треба прояснити. Ніколи не відмовляйте їй у цьому.

Привітати дівчинку з переходом у доросле життя, у цей день можливо оголосити зміни, які відбудуться у її житті, наприклад дозволити деякі речі, які були заборонені їй як дитині: самостійно обирати час лягання спати, носити щось із одягу, що відрізнятиме її від менших дітей чи щось подібне. Залежно від традицій вашої сім"ї.

Одночасно, під святковий настрій вводяться і нові обов"язки, як уже більш дорослому члену сім"ї.

Вони мають стати постійними, і на перших порах я б радила контролювати їх виконання. Щоб перехід у доросле життя усвідомлювався як відповідальність за себе та інших.

Обов"язків має бути менше, або так само, як і пільг, які отримує дитина.

За ігнорування виконувати щось із своїх обов"язків дитину позбавляють певної пільги, аргументуючи це тим, що коли ти відмовляєшся поводити себе як належить у твоєму віці, то відповідно, і ставлення до тебе буде як до маленької дитини.

Якщо дитина психологічно була ще не готовою до дорослого життя, то це буде підтягувати її, орієнтувати на зрілість.


Бажаю вам досягнути довіри і взаєморозуміння з вашою дівчинкою. Щасти!

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.