Що таке герпес і як його лікувати?

Герпес – інфекційне захворювання, збудником якого є вірус простого герпесу.

 

Вірус герпесу роками, десятиліттями може нічим не проявляти себе. Він вбудовується всередину клітин, включаючи нервові клітини і клітини крові. Через це звичні методи імунного захисту не спрацьовують. За певних обставин, коли імунітет різко знижується, інфекція активізується.

 

Органи і системи організму, які може вражати вірус простого герпесу, і захворювання які він викликає:

- Зоровий тракт (кератит, іридоцикліт, хоріоретиніт, неврит зорового нерва, флеботромбоз)

- ЛОР-органів (фарингіт, «герпетична ангіна», ларингіт, зовнішнє вухо, раптова глухота, вестибулярні розлади)

- Органи порожнини рота (стоматит, гінгівіт)

- Шкіра та слизові оболонки (герпес обличчя, губ, генітальний герпес та ін)

- Легкі (бронхо-пневмонія)

- Серцево-судинна система (міокардит, міокардіопатією, участь ВПГ в процесах, що лежать в основі атеросклерозу)

- Шлунково-кишкового тракту (гепатит, ілео-коліт, проктит)

- Жіночі статеві органи (кольпіт, внутрішньоматкова ВПГ-інфекція: ендометрит, амніону, хоріон, метроендометрит, порушення дітородної функції)

- Чоловічі статеві органи (простатит, уретрит, ураження сперматозоїдів)

- ЦНС (енцефаліт, сімпатогангліоневріт, ураження нервових сплетінь)

- Психо-емоційна сфера (депресія, що обтяжують вплив ВПГ на перебіг синильної деменції та ядерної шизофренії)

- Лімфатична система (ВПГ-лімфоаденопатія)

 

Симптоми та ознаки герпесу:

- Висипання в області геніталій;

- На слизових оболонках статевих органів і прилеглих ділянках шкіри з’являються згруповано, схильні до злиття невеликі пухирці, наповнені рідиною, з почервонінням навколо них;

- Через 2-4 дні вміст бульбашок каламутніє, і бульбашки лопаються, утворюючи мокнучі ерозії або – рідше – ранки (засихая, ерозії покриваються корочками);

- Через 5-7 днів у неускладнених випадках скоринка відпадає і на місці ерозії залишається пляма;

- Хворих можуть турбувати свербіж, печіння, болючість в області осередку ураження;

- У деяких випадках відчуття печіння та свербежу виникає як провісник герпесу, ще до того, як з’являться висипання на шкірі і слизових;

- Зазначається загальна слабкість, підвищення температури тіла до 38 градусів, хворобливе збільшення пахових лімфовузлів, почастішання сечовипускання, головний біль, болі в м’язах.

 

Профілактика герпесу в народній медицині.

Постійний партнер, якому ви довіряєте.

Відмова від випадкових статевих зв’язків або використання презерватива. Однак для герпетичної інфекції презерватив не завжди є ефективним захистом, оскільки вірус легко може передаватися через руки, губи та інші частини тіла.

При найменших підозрах на інфікування зверніться до дерматовенерологу.

Кашка з гілочок малини – відоме народне засіб від герпесу. Для її приготування гілки добре миють, нарізають завдовжки приблизно по сантиметру, а потім ретельно розжовують. Отриману кашку наносять на уражене місце герпесом.

 

Народна медицина проти герпесу:

Взяти очищений зубчик часнику, подрібнити його і натирати ім висипання. Чи не змащувати, а саме натирати, щоб сік часнику проник всередину. І все незабаром прийшло в норму. Часник втирати бажано на ніч, щоб у висипань не було контакту з рідиною.

 

Фахівці рекомендують пити чай з лопуха. Якщо вам більше подобається луговий конюшина або сассафрас, робіть настоянки або чай з цих трав.

 

При лікуванні герпесу використовують консервують сік чистотілу. Свіжу траву з корінням пропускають через м’ясорубку, віджимають сік і заливають у невеликі флакони так, щоб рівень рідини не доходив до пробки сантиметра два. Флакон герметично закривають, і через тиждень, коли почнеться бродіння, регулярно відчиняючи пробку, щоб випустити що зібралися гази. Сік зберігається довго. При лікуванні зараженного місця протягом декількох хвилин змащують соком, потім роблять 5-хвилинний перерив і знову змазують. Це проробляють 3 – 4 рази поспіль, повторюючи процедуру 2-3 рази на добу. Пов’язку накладати не треба.

 

Для зовнішнього застосування гарний лимонний сік. Їм змазують місця, в яких відчуває ¬ ся поколювання і свербіння. Він послаблює прояви хвороби і сприяє швидкому загоєнню бульбашок.

 

При герпесі. Змащувати уражені місця соком каланхое.

 

При перших ознаках герпесу терміново змащуйте висипання настоянкою березових бруньок. Настоянка готується так: 25 г березових бруньок залити аптечних 250 мл (тобто склянкою) 70%-го спирту. Наполягати 2 тижні в темному місці, потім процідити. Якщо спирту немає, то це ж кількість нирок залити четвертинки горілки, але наполягати тоді вже місяць. Після настоювання процідити.

 

Настій з калини. Плоди калини треба розтерти в порошок, 40 грамів якого заливають двома склянками теплої кип’яченої води і наполягають 4 години. П’ють по півсклянки 4 рази на день.

 

При герпесі. Заварювати білу полин і пити як чай.

 

2 ч.л. квіток таволги і 1 ч.л. квіток календули помістіть в літрову банку і залийте 1 / 2 л горілки. Закрийте поліетиленової кришкою і поставте на місяць у темне місце настоюватися. Періодично струшуйте. Після настоювання процідіть. При початковому висипанні герпесу накладати змочену настойкою ватку на хворе місце на 15-20 хвилин. Якщо ж герпес набрав чинності, додатково приймати настоянку всередину: 1 ч.л. на 100 г кип’яченої води 2 рази на день.

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.