В Ужгороді урочисто представили Ващука як ректора УжНУ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У понеділок, 26 листопада, у приміщенні сесійної зали Закарпатської облдержадміністрації завершилося офіційне представлення новопризначеного та новообраного ректора найстарішого вузу Закарпаття — Ужгородського національного університету. Федора Ващука представили трудовому колективу перші особи краю — Олександр Ледида, голова ОДА та Іван Балога, голова облради.

Зачитавши наказ міністерства освіти і науки, молоді та спорту України за підпису міністра Дмитра Табачника, «губернатор» Закарпаття зауважив, що прийшов час перегорнути сторінку недавніх перипетій і рухатися далі — вперед до успішного розвитку університету.

У своїй першій промові вже в особі ректора, Федір Ващук зачитав свій план розвитку університету. У ньому поряд із серйозними планами налагодження тісних зв’язків вишу із кращими європейськими та американськими університетами, із потужними підприємствами заради працевлаштування студентів, знайшлися доволі цікаві пункти. Наприклад, виявилося, що новому ректору не вистачає тієї процедури інавгурації ректора, якою вона є у кращих університетах Європи. І її у вузі таки запровадять. Інший цікавий пункт — створення на базі УжНУ трьох коледжів — медичного, гуманітарного та природничого. Згідно з планами Ващука запрацюють вони вже з наступного навчального року, тобто з 1 вересня 2013 року.

На завершення Федір Ващук зачитав наказ про присвоєння почесного звання «Заслужений професор» Миколі Вегешу.

Нагадаємо, що посаду ректора Федір Ващук обійматиме щонайменше найближчі 7 років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Джерело:Новини Закарпаття

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.