Небезпеки орального сексу

Так чи безпечний оральний секс, як думають багато хто? Звичайно, заразитися такими захворюваннями, як ВІЛ або сифіліс, ймовірність мінімальна, але все ж вона існує. А адже є дуже багато різноманітних інфекцій, які можна отримати при цьому виді сексу.

 

Багато людей вважають, що оральний секс набагато безпечніше традиційного. Але це не зовсім так. Єдине, від чого захищає такий секс на 100%, так це вагітність. А от з різними інфекціями все набагато складніше.

 

При оральному сексі можливо навіть заразитися ВІЛ. Це може статися, наприклад, якщо чоловік еякулював в рот жінці, а там у неї були тріщини і ранки.

 

При оральному сексі можна, звичайно, заразитися і сифілісом, і гонореєю, але ймовірність цього дуже низька. А крім того, ці захворювання, отримані таким шляхом, можна вилікувати за допомогою антибіотиків.

 

Найбільш небезпечне інфекційне захворювання, яке передається при оральному сексі - папіломавірус людини (ПВЛ). Налічується більше 100 видів цього вірусу. Головна небезпека полягає в тому, що він може протікати безсимптомно, а при цьому ВПЛ може стати причиною виникнення раку статевих органів (наприклад, рак шийки матки), злоякісної пухлини ротової порожнини.

 

При оральному сексі можна підхопити і герпес. Він може бути простим (виразки і висипання з'являються навколо рота) або ж генітальним. Так що якщо ви помітите у партнера ці ознаки, краще утриматися від сексу.

 

Трихомоніаз теж легко передається при оральному сексі, так як ця інфекція є як в сечостатевій системі, так і в ротовій порожнині.

 

Крім перерахованих вище інфекцій при цьому виді сексу можна заробити ротові інфекції, які теж є малоприємними.

 

Так як же вберегтися від цих захворювань? По-перше, займатися оральним сексом варто тільки з добре перевіреним партнером, якому ви довіряєте і знаєте, що в нього зі здоров'ям все гаразд. По-друге, навіть у випадку сексу з постійним партнером, не варто нехтувати презервативами.


 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.