Закарпатські призивники склали Військову присягу на вірність українському народові

У з’єднаннях та військових частинах Збройних Сил України відбулися урочистості з нагоди складання Військової присяги на вірність українському народові молодим поповненням осіннього призову.

 

25 листопада, у навчальному центрі Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що у Севастополі, Військову присягу склали більше 300 матросів строкової служби.

 

В урочистому заході взяли участь представники командування українського флоту, громадських і шефських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни та Військово-Морських Сил України, близькі та рідні новобранців.

 

До речі, на український флот вже прибуло 100% призовників практично з усіх областей України, міст Києва та Севастополя.

 

Загалом в ході призовної кампанії “Осінь-2012” Військово-Морські Сили поповняться близько 850 новобранцями. Слід зазначити, що під час розподілу військовослужбовців з різних областей, особлива увага буде звертатися на їх відправку до кораблів та військових частин, підшефних відповідним регіонам України.

 

Як планується, решта молодого поповнення ВМС складе Військову присягу 1 грудня в Севастополі і в Керчі.

 

У полках та бригадах 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України Військову присягу склали майже 150 молодих військовослужбовців.

 

Зокрема, у 17-й окремій танковій бригаді, що на Дніпропетровщині, священний ритуал відбувся для більше 20 новобранців призову “Осінь-2012”.

 

Зі знаменною подією молодих воїнів привітали командування армійського корпусу, бригади, представники органів місцевої влади та самоврядування, духовенства, батьки, рідні та близькі вчорашніх призовників.

 

У 72-й окремій механізованій бригаді, що дислокується на Київщині, до військової присяги було приведено більше 300 військовослужбовців призову “Осінь-2012”.

 

Із урочистою подією молодих воїнів привітав командування бригади, представники органів місцевої влади, міської організації ветеранів України, а архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин благословив захисників на ратну службу.

 

Загалом, в цей день, у військових частинах 8 армійського корпусу, до Військової присяги було приведено майже 700 військовослужбовців.

 

У зенітно-ракетному полку повітряного командування “Центр” Повітряних Сил, що дислокується на Дніпропетровщині, 45 військовослужбовців строкової служби, які були призвані з Дніпропетровської та Тернопільської областей, також склали Військову присягу.

 

На завершення урочистостей рідні та близькі призваних на строкову службу військовослужбовців мали нагоду побачити умови, в яких служитимуть їхні діти.

 

На Харківщині Військову присягу склали понад 50 військовослужбовців строкової служби 164-ї радіотехнічної бригади повітряного командування “Центр”.

 

На свято був запрошений колишній військовослужбовець частини старший солдат Ігор Шило, який на початку цього року, під час несення служби на варті, відбив напад на цю військову частину.

 

Командир військової частини полковник Руслан Грінчак вручив Ігорю Шило грамоту від командування повітряного командування “Центр” як кращому стрільцю. Слід відмітити, що за відважний вчинок Ігор Шило був удостоєний звання “Стрілець роти охорони року”.

 

По завершенню свята представник церкви окропив молодих воїнів освяченою водою, благословивши їх на ратну службу.

 

Наступний етап складання молодим поповненням Військової присяги у з’єднаннях та частинах Збройних Сил України запланований на 1 грудня.


Джерело:ЗСУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.