Як запекти качку в рукаві

Качине м'ясо відрізняється ніжним смаком, тому запечена качка завжди вважалася блюдом святковим. Після того, як з'явилися кулінарні рукава для запікання, вже можна не боятися, що її можна пересушити в духовці при приготуванні.

Вам знадобиться

Качка,

Чорнослив - 100 г,

Яблуко - 1 штука,

Гірчиця 2 чайних ложки,

Мед - 1 столова ложка,

Часник - 3-4 зубчики,

Перець, коріандр, сіль.

 

Інструкція

Залийте чорнослив склянкою киплячої води на 15 хвилин. Кожну ягідку розріжте на дві частини. Яблуко разом зі шкіркою, видаливши серцевину поріжте невеликими шматочками. Часник дрібно порубати ножем. Перемішайте часник, чорнослив і яблука, посипте коріандром, посоліть і поперчіть їх, все знову перемішайте.

Качку промити, обсушити паперовими кухонними рушниками, натріть сумішшю солі і перцю зсередини і зовні. Набейте всередину начинку, зашейте черевце міцною ниткою, покладіть качку в рукав і щільно зав'яжіть його з двох кінців. Можна поряд з нею покласти цілі невеликі яблука.

Духовку розігрійте до 190оС, покладіть качку на деко і поставте запікатися черевцем вгору. Через годину акуратно переверніть рукав з качкою, намагаючись, щоб виділився сік не витік з рукава. Залиште качку в пектися в рукаві ще на півгодини.

Дістаньте деко, зверху надріжте рукав і через отвір повапните качку зверху і з боків сумішшю меду і гірчиці, поставте в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб вона підрум'янилася.

Духовку вимкніть, дайте постояти качці ще хвилин 10 всередині, перекладіть її на блюдо, обробити на порційні шматки і подавайте.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.