Губернатор Закарпаття провів нараду із керівниками районів

У середу, 28 листопада, очільник області Олександр Ледида провів нараду із головами райдержадміністрацій. На зустрічі також були присутні заступники керівника краю Іван Качур та Володимир Приходько.

Основні питання порядку денного наради - стан реформування медичної та освітньої галузей області. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Романа Шніцера, сьогодні в краї успішно йде реорганізація первинної ланки медицини. Так, близько 92% населення Закарпаття охоплено послугами сімейних лікарів. Проте, є і такі питання, де керівники райдержадміністрацій не виконують поставлені завдання: подекуди у окремих районах виникають проблеми із забезпеченням медикаментами та достатнім фінансуванням на харчування пацієнтів.

Щодо освітньої галузі, то Закарпаття на фоні України займає перші місця щодо охопленням дітей дошкільною освітою. Та не у всіх районах ці показники є позитивними. Якщо деяким районам за останні два роки вдалося збільшити відсоток дітей, заучених до дошкільної освіти з 25 до 70%, то, до прикладу, у Рахівському районі, цей показник так і залишився на рівні 25-30%.

- Керівники райдержадміністрацій повинні нести персональну відповідальність за всі соціально-економічні процеси, що відбуваються у районах. Ви повинні слідкувати за станом справ у галузях медицини, освіти, культури. Налагодити роботу, знайти відповідних фахівців та, у кінцевому результаті, виконувати всі поставлені завдання і покращити якість освіти, медицини у районах – ось ваші безпосередні обов’язки. З боку обласної влади, у разі потреби, ви знайдете цілковиту підтримку, - наголосив Олександр Ледида.

З метою налагодження роботи соціально важливих галузей в районах, керівникам райдержадміністрацій за підсумками наради були дані відповідні накази та розпорядження.

 

Джерело:Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.